Bedene v finalu, poraz Srebotnikove

Foto: EPA
Foto: EPA
Aljaž Bedene se je uvrstil v finale turnirja ATP v Chennaiju z nagradnim skladom 403.495 dolarjev in tako dosegel enega svojih največjih uspehov. Katarina Srebotnik je med dvojicami na turnirju v Brisbanu izgubila v finalu. Igrala je s Francozinjo Caroline Garcia.
Oglej si celoten članek

Aljaž Bedene je v polfinalu po več kot dveh urah in 40 minutah izločil tretjega nosilca, Španca Roberta Bautisto Aguta, s 3:6, 6:3 in 7:6 (8). Bedene, ki se je na turnir prebil skozi kvalifikacije, je prvi niz proti 15. igralcu sveta izgubil relativno gladko, povsem drugačen obraz pa je pokazal v drugem. V šesti igri je odvzel servis tekmecu in povedel s 4:2, na svoj servis prednost povišal na 5:2, niz pa v svoj prid končal pri 6:3.

V tretjem nizu pa so se stvari sprva postavile na Špančevo stran, posebej po "breaku" v četrti igri, s katerim je Bautista Agut prišel do vodstva s 3:1. Toda Slovenec se ni vdal, že v naslednji igri je odvzel servis tekmecu, nato pa izenačil na 3:3. Sledilo je izenačeno nadaljevanje, ki je vodilo v "tie break". Tudi tam sta se igralca menjavala v vodstvu, oba zapravila nekaj zaključnih žog, a je bil Bedene malce bolj zbran in slavil z 10:8.

Še tretji španski skalp

Trenutno 156. igralec na lestvici ATP je v prvem krogu izločil Slovaka Lukaša Lacka, v drugem drugega nosilca, Španca Feliciana Lopeza, v četrtfinalu pa je bil boljši od še enega Španca, petopostavljenega Guillerma Garcia-Lopeza.

Slovenski predstavnik je z uvrstitvijo v finale izboljšal uspeh iz leta 2013, ko je bil prav na tem turnirju polfinalist. V finalu se bo Bedene pomeril z boljšim iz dvoboja med četrtopostavljenim Belgijcem Davidom Goffinom in prvim nosilcem, Švicarjem Stanom Wawrinko. Slednjega je Bedene leta 2013 premagal na poti do polfinala tega turnirja.

Kata klonila v finalu

Katarina Srebotnik in Caroline Garcia sta v polfinalu izločili prvopostavljeno indijsko-tajvansko navezo Sania Mirza/Su-Wei Hsieh s 4:6, 7:6 (1) in 10:8.

V finalu jima ni uspelo zmagati. Po uri in 16 minutah sta Martina Hingis in Sabine Lisicki  izkoristili prvo od dveh zaključnih žogic za končni uspeh.

Chennai, ATP (403:495 USD), polfinale:

Aljaž Bedene (Slo) ; Roberto Bautista Agut (Špa/3) 3:6, 6:3, 7:6 (8).

Brisbane, WTA (1 milijon USD), finale:

Hingis/Lisicki (Švi/Nem) : Srebotnik/Garcia (Slo/Fra/4) 6:2, 7:5.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.