Šport
18 ogledov

Bedene v finalu, poraz Srebotnikove

aljaž bedene masters miami EPA
Aljaž Bedene se je uvrstil v finale turnirja ATP v Chennaiju z nagradnim skladom 403.495 dolarjev in tako dosegel enega svojih največjih uspehov. Katarina Srebotnik je med dvojicami na turnirju v Brisbanu izgubila v finalu. Igrala je s Francozinjo Caroline Garcia.

Aljaž Bedene je v polfinalu po več kot dveh urah in 40 minutah izločil tretjega nosilca, Španca Roberta Bautisto Aguta, s 3:6, 6:3 in 7:6 (8). Bedene, ki se je na turnir prebil skozi kvalifikacije, je prvi niz proti 15. igralcu sveta izgubil relativno gladko, povsem drugačen obraz pa je pokazal v drugem. V šesti igri je odvzel servis tekmecu in povedel s 4:2, na svoj servis prednost povišal na 5:2, niz pa v svoj prid končal pri 6:3.

V tretjem nizu pa so se stvari sprva postavile na Špančevo stran, posebej po "breaku" v četrti igri, s katerim je Bautista Agut prišel do vodstva s 3:1. Toda Slovenec se ni vdal, že v naslednji igri je odvzel servis tekmecu, nato pa izenačil na 3:3. Sledilo je izenačeno nadaljevanje, ki je vodilo v "tie break". Tudi tam sta se igralca menjavala v vodstvu, oba zapravila nekaj zaključnih žog, a je bil Bedene malce bolj zbran in slavil z 10:8.

Še tretji španski skalp

Trenutno 156. igralec na lestvici ATP je v prvem krogu izločil Slovaka Lukaša Lacka, v drugem drugega nosilca, Španca Feliciana Lopeza, v četrtfinalu pa je bil boljši od še enega Španca, petopostavljenega Guillerma Garcia-Lopeza.

Slovenski predstavnik je z uvrstitvijo v finale izboljšal uspeh iz leta 2013, ko je bil prav na tem turnirju polfinalist. V finalu se bo Bedene pomeril z boljšim iz dvoboja med četrtopostavljenim Belgijcem Davidom Goffinom in prvim nosilcem, Švicarjem Stanom Wawrinko. Slednjega je Bedene leta 2013 premagal na poti do polfinala tega turnirja.

Kata klonila v finalu

Katarina Srebotnik in Caroline Garcia sta v polfinalu izločili prvopostavljeno indijsko-tajvansko navezo Sania Mirza/Su-Wei Hsieh s 4:6, 7:6 (1) in 10:8.

V finalu jima ni uspelo zmagati. Po uri in 16 minutah sta Martina Hingis in Sabine Lisicki  izkoristili prvo od dveh zaključnih žogic za končni uspeh.

Chennai, ATP (403:495 USD), polfinale:

Aljaž Bedene (Slo) ; Roberto Bautista Agut (Špa/3) 3:6, 6:3, 7:6 (8).

Brisbane, WTA (1 milijon USD), finale:

Hingis/Lisicki (Švi/Nem) : Srebotnik/Garcia (Slo/Fra/4) 6:2, 7:5.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.