Šport
56 ogledov

Polona naprej, Kavčič izpadel

op avstralije blaž kavčič EPA
Blaž Kavčič se ni uvrstil v glavni žreb teniškega turnirja serije ATP v Sydneyju z nagradnim skladom 439.405 ameriških dolarjev. Polona Hercog je bila uspešna v drugem krogu kvalifikacij.

Blaž Kavčič je izpadel v prvem krogu kvalifikacij, potem ko je predal dvoboj v Ukrajini rojenemu Američanu Denisu KudliKudla, 123. igralec na lestvici ATP, je prvi niz dobil s 6:4, Kavčič, ki je 99. na lestvici ATP, pa je dvoboj po 54 minutah na igrišču predal v drugem nizu pri izenačenem izidu 4:4.

Polona zdaj z Madžarko

Najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog je uspešno začela kvalifikacije za glavni turnir v Sydneyju z nagradnim skladom 731.000 dolarjev. V prvem krogu je s 6:2 in 6:4 izločila Avstralko Jessico Moore. Uspešna pa je bila tudi v drugem krogu, ko je s 6:3, 6:3 izločila 18-letno Čehinjo Katerino Siniakovo, ki je 83. na lestvici WTA, torej enajst mest pred Slovenko. Hercogova se bo v 3. krogu kvalifikacij pomerila z Madžarko Timeo Babos, ki je v 2. krogu ugnala Novozelandko Marino Eraković s 6:2, 6:4.

Halepova do naslova v Shenzhenu

Romunka Simona Halep, prva nosilka teniškega turnirja v kitajskem Shenzhenu (500.000 ameriških dolarjev nagradnega sklada), je v finalu s 6:2 in 6:2 premagala Timeo Bacsinszky, osmo nosilko iz Švice.

Halepova, tretja na svetovni lestvici, je dosegla osmo turnirsko zmago v karieri. Za zmago proti Švicarki, ki je v polfinalu izločila drugo nosilko Čehinjo Petro Kvitovo, je potrebovala vsega 62 minut.

Venus odlično začelo leto 2015

Američanka Venus Williams je v finalu teniškega turnirja v Aucklandu na Novi Zelandiji premagala Danko Caroline Wozniacki z 2:6, 6:3 in 6:3 in po dvoboju nekdanjih prvih teniških igralk sveta sezono začela s svojo 46. turnirsko zmago. Šestintridesetletno Američanko je lani v finalu tega turnirja premagala Ana Ivanović iz Srbije.

Venus Williams, trenutno 19. na svetovni lestvici, je bila tretja nosilka turnirja, prva pa je bila Wozniackijeva, trenutno osma na WTA. Danka je po šestem medsebojnem dvoboju ostala brez zmage, prvič pa je dobila vsaj niz. To ji je uspelo že na začetku finala, ko je po 31 minutah povedla z 1:0 v nizih. Američanka se je hitro pobrala in po uri in 53 minutah igre napovedala dobro formo pred prvim turnirjem za grand slam leta, ki se bo 19. januarja začel v Melbournu.

"To je bila zelo težko priborjena zmaga v zelo dolgem finalu. Prvi niz se je zame končal dokaj hitro, tekmica je namreč izvrstno servirala. Toda ohranila sem agresiven slog igre tudi v nadaljevanju in s tem prevladala," je dejala Williamsova. Prvo turnirsko zmago osvojila pred 17 leti in je po številu naslovov druga med aktivnimi igralkami; pred njo je le njena mlajša sestra Serena s 64 osvojenimi turnirji.

Šarapova boljša od Ivanovićeve

Rusinja Marija Šarapova je finalu teniškega turnirja WTA v Brisbanu z nagradnim skladom milijon ameriških dolarjev s 6:7 (4), 6:3 in 6:3 premagala Ano Ivanović, drugo nosilko iz Srbije.

"Naredila sem korak naprej, saj sem lani v Brisbanu izpadla v polfinalu. To je dober znak pred odprtim prvenstvom Avstralije," je dejala prvopostavljena Rusinja. V polfinalu je s 6:1 in 6:3 premagala Ukrajinko Jelino Svitolino, Ivanovićeva pa je bila s 7:6 (2) in 6:4 boljša od Američanke Varvare Lepchenko.

Šarapova je po dveh urah in 40 minutah prišla do 34. turnirske zmage in je še desetič v štirinajstih medsebojnih dvobojih premagala Ivanovićevo. Ta je lani sezono začela z zmago v finalu Aucklanda, kjer je premagala Američanko Venus Williams. Kljub izgubljenemu finalnemu dvoboju v Brisbanu bo napredovala na peto mesto svetovne lestvice.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.