Begić spet v zmajevem gnezdu

Foto: Petrol Olimpija /Facebook
Foto: Petrol Olimpija /Facebook
Petrol Olimpija je dokončala prestop nekdanjega slovenskega reprezentanta.
Oglej si celoten članek

V Petrolu Olimpiji so že prejšnji teden ob predstavitvi novega stratega Zorana Martića napovedali, da se bo v Ljubljano vrnil center Mirza Begić. Uradno so selitev iz Irana dokončali danes, ko je 32-letni center Mirza Begić spet postal član kluba, pogodbo je sklenil do konca sezone 2019/20.

Za zeleno-bele je nastopal že v sezonah 2002/03, 2007/08, 2008/09 in kratek čas v 2014/15. Vodstvo Petrola Olimpije je v teh dneh uspešno pridobilo vso potrebno dokumentacijo za registracijo igralca v tekmovanjih. V tej sezoni je igral v Iranu, kjer je do novega leta nastopal za Petrochimi Bandar Imam Harbour. Eden od razlogov za vrnitev je bilo, kot so sporočili iz ljubljanskega kluba, tudi domotožje, saj Begić sicer živi v Ljubljani in ima tu tudi družino.

Mirza Begić je v pretekli sezoni nastopal za zagrebško Cedevito, prej pa je igral še za Real Madrid, Olympiacos, Bilbao, Laboral Kutxa Vitoria in Žalgiris.

Košarkarsko pot je začel v rodni Bosni in Hercegovini pri Slobodi Diti iz Tuzle. Pred začetkom sezone 2002/03 je kot izjemen talent prestopil v Olimpijo, kjer je igral za mladinske selekcije in kmalu tudi prejel slovensko državljanstvo.

Mirza Begić je redno nastopal tudi za slovenske državne reprezentance. Bil je član slovenskih reprezentanc v kategoriji U18 in U20. Za slovensko člansko reprezentanco je nastopil na dveh Eurobasketih in sicer leta 2011 v Litvi in na domačem EP 2013 v Sloveniji.

Direktor "Okornu nisem metal polen pod noge!"

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.