Šport > Košarka
662 ogledov

"Okornu nisem metal polen pod noge!"

zoran martić Print Screen Martić ima pogodbo do konca sezone z možnostjo podaljšanja.
Košarkarski klub Petrol Olimpija je pojasnil razloge za menjavo Gašperja Okorna in predstavil njegovega naslednika.

Na tiskovni konferenci v Ljubljani se je širši slovenski javnosti predstavil novi trener ljubljanskega kluba Zoran Martić, ki je pred dnevi nasledil Gašperja Okorna.

Martić je na klopi Olimpije debitiral z zmago, njegovi varovanci so na srečanju Fibine lige prvakov premagali nemški Medi Bayreuth (78:79), čeprav je pred tem s svojimi košarkarji oddelal zgolj tri treninge.

Petrol Olimpija Liga prvakov Šport Z novim trenerjem do evropske zmage

"Vesel sem, da sem tukaj. Rad bi se zahvalil upravi. Priložnost sem z veseljem sprejel. Roman me je poklical za novo leto in mi povedal, da obstaja ta možnost, tako da sva se hitro dogovorila," je zbrane novinarje nagovoril Martić in razkril metode dela, s katerimi bo ljubljanskemu klubu poskušal povrniti nekdanji ugled.

"Dokler bom jaz trener, pričakujem maksimalno profesionalnost, več discipline v igri in odgovornejšo igro. Poudarek bo na boljši obrambi in učinkovitejšemu skoku."

Zoran Martić

"Imel sem samo tri treninge. Situacija je specifična tako zame kot za ekipo. Jaz šele spoznavam napadalne sheme in filozofijo, ki jo je imelo prejšnje vodstvo. Enostavno ni bilo časa, da bi karkoli spreminjal. Smo pa na treningih in tekmi spremenili tisto, kar smo lahko. Igralcem sem dal vedeti, kaj od njih pričakujem. Dokler bom jaz trener, pričakujem maksimalno profesionalnost, več discipline v igri in odgovornejšo igro. Poudarek bo na boljši obrambi in učinkovitejšemu skoku," je pojasnil.

O ciljih in pričakovanjih ni želel razpredati. "Cilje postavlja uprava. Prioritete so liga Aba, slovenska liga in pokal. Tudi Fibinega tekmovanja ne bomo vzeli z levo roko. Povedal  pasem, da bomo Fibine tekme koristili tudi za trening, ker dejansko nekaterih stvari nimam možnosti trenirati. Glede na razpored tekem si enostavno ne moremo privoščiti, da bodo na Fibinih tekmovanjih igrali praktično vsi košarkarji, ki jih imam na razpologo," je povedal in dodal, da od vodstva ni zahteval nobene okrepitve.

martić lisac | Avtor: Print Screen Print Screen

O razlogih za prekinitev sodelovanje z Okornom je spregovoril direktor kluba Roman Lisac: "Menim, da je bilo treba nujno nekaj narediti. Z bivšim trenerjem smo potegnili več potez, vendar nam na žalost ni uspelo. Predvsem menim, da je bila težava neka zasičenost v ekipi. Tudi to bi se dalo premagati na pravi način, ampak nam to ni uspelo."

"Razšli smo se sporazumno in prijateljsko. Mislim, da sem bil do trenerja Okorna več kot korekten. Izpolnil sem svojo obljubo, da je lahko do novega leta miren in da lahko dela z ekipo, ki si jo je izbral. Tako je tudi bilo," je dodal Lisac.

"Trdim lahko, da bivšemu trenerju niti slučajno nisem metal polen pod noge. Kar zadeva očitke, naj povem, da smo za klub naredili najboljše, kar smo lahko."

Roman Lisac

Novemu trenerju se obetajo tudi kadrovske okrepitve. V kratkem naj bi se v Ljubljano vrnil nekdanji Zmaj Mirza Begić. "Začeli smo pogovore z Begićem, ki je zaključil v Iranu. Smo v zaključni fazi, čakamo še papirje iz Irana," je razkril direktor.

Gašper Okorn Petrol Olimpija Šport Pri Olimpiji zamenjali trenerja

Posnetek tiskovne konference:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.