Šport > Košarka
72 ogledov

Olimpija namučila evroligaša

Devin Oliver Crvena zvezda mts
Košarkarji Petrola Olimpije so doživeli nov poraz v jadranski ligi.

Košarkarji Petrola Olimpije so v 15. krogu lige Aba izgubili s Crveno zvezdo s 76:80 (18:16, 37:40, 56:62).

Kriza Petrol Olimpije se seveda na prvi preizkušnji v 2018, gostovanju pri prvaku zadnjih treh sezon lige Aba in enajstouvrščenemu moštvu elitne evrolige, ni končala. Ljubljančani so izgubili s 76:80, kar je njihov šesti zaporedni poraz v štirih različnih tekmovanjih. Zadnjo zmago je Petrol Olimpija dosegla 17. decembra na tekmi državnega prvenstva proti Iliriji.

Za Gašperja Okorna in njegove varovance je bila to šestintrideseta tekma v sezoni 2017/18. Dobili so jih petnajst ali 41,6 odstotka, bolj zaskrbljujoče pa je dejstvo, da v nobenem tekmovanju ne igrajo odločilne vloge. V ligi Aba so po četrtem zaporednem neuspehu z izkupičkom 5-9 na 10. mestu med dvanajstimi ekipami, v ligi prvakov Fiba so predzadnji v osemčlanski skupini (3-6), v ligi Nova KBM si delijo tretje do šesto mesto (6-5), v slovenskem pokalu pa so izgubili prvo četrtfinalno tekmo proti Helios Suns.

V Beogradu so bili sicer Ljubljančani vse do konca tekme enakovreden tekmec, na njihovo žalost pa je imela Crvena zvezda širši izbor igralcev, ki so med drugim zadeli trinajst trojk, predvsem pa si je pred zaključkom priigrala dovolj prednosti za relativno mirno končnico. Domen Lorbek je sicer sto sekund pred zadnjim piskom sirene s košem in dodatnim prostim metom zaostanek znižal na 73:76, vendar je Talor Battle nato storil tri začetniške napake ob poizkusih hirih napadov in možnost za senzacijo je splavala po vodi.

Po petnajst točk sta pri gostih dosegla Jordan Morgan (11 skokov) in Jan Špan (trojke 3:5), dvanajst pa jih je prispeval Domen Lorbek.

Petrol Olimpija bo naslednjo tekmo v ligi Aba igrala v petek, 5. januarja, in sicer doma s predzadnjo ekipo Mega Bemaxom.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.