Šport > Košarka
550 ogledov

Pri Olimpiji zamenjali trenerja

Gašper Okorn ABA/Cibona Trener Olimpije Gašper Okorn.
Gašper Okorn ni več trener košarkarjev Petrola Olimpije.

Z današnjim dnem sta se vodstvo KK Petrol Olimpija Ljubljana in trener Gašper Okorn odločila za sporazumno prekinitev pogodbe. Kot glavni razlog za predčasno prekinitev sodelovanja obe strani navajata predvsem preveliko nasičenost v odnosih med igralci in glavnim trenerjem, kar je zagotovo posledica nastopanja v treh tekmovanjih.

Okorn je v Petrolu Olimpiji pustil velik pečat predvsem v sezoni 2016/2017, saj je po osmih letih skupaj s sodelavci in igralci osvojil prvi državni naslov za ljubljanski klub. Petrol Olimpija je v pretekli sezoni osvojila tudi pokalno lovoriko, pred začetkom sezone 2017/2018 pa še superpokalni naslov.

"KK Petrol Olimpija Ljubljana se zahvaljuje trenerju Okornu za korektno delo v klubu, hkrati pa mu želi veliko sreče in uspeha pri nadaljevanju njegove trenerske kariere," so ob slovesu od dosedanjega trenerja zapisali v ljubljanskem klubu.

Nov trener je sicer že izbran. "Novi glavni trener članske ekipe je z današnjim dnem postal izkušeni slovenski trener 52 – letni Zoran Martić, ki bo vodil ekipo že v Nemčiji. Martić je s Petrolom Olimpijo sklenil pogodbo do konca tekmovalne sezone 2017/2018," so še sporočili pri Olimpiji.

Zoran Martič je kljub katastrofalnemu finančnemu stanju v lanski sezoni vztrajal | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Zoran Martić Zoran Martić je edini slovenski košarkarski trener, ki je z domačo izbrano vrsto prišel do dveh odličij. Najprej je bil na evropskem prvenstvu do 22 let leta 1998 v italijanskem Trapaniju drugi, dve leti kasneje pa z reprezentanco do 20 let v Brnu še prvi. Kot trener je vodil številne klube tako doma kot v tujini. Nazadnje je bil kratko obdobje trener na Kitajskem, pred tem pa je sezono in pol deloval v poljskem Sopotu. Leto prej je delal v makedonskem MZT-ju, kjer je osvojil pokal in državni naslov.

Med četi 1993 – 1997 je bil trener v mladinskem pogonu Olimpije, od 2008 do 2010 pa je bil pomočnik trenerja v evroligaški zasedbi Zmajev. V Sloveniji je v svoji karieri vodil še Krko, Slovan, Zlatorog, Helios, Kraški zidar, Škofjo Loko in Roglo. V tujini je bil trener na Madžarskem (Szolnok, Kormend), Cipru (APOEL), Ukrajini (Khimik) in v Črni gori (Budućnost). V svoji bogati trenerski karieri je sodeloval z mnogimi znanimi igralci kot so Vladimir Stepania, Primož Brezec, Boštjan Nachbar, Matjaž Smodiš, Sani Bečirović in Jaka Lakovič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice