Bekele na svojem prvem maratonu z rekordom

Foto: EPA
Foto: EPA
Sloviti etiopski tekač na dolge proge Kenenisa Bekele je zmagovalec pariškega maratona.
Oglej si celoten članek

Enaintridesetletni dolgoprogaš Kenenisa Bekele, lastnik svetovnih rekordnih znamk v teku na 5 in 10 km, je maraton v francoski prestolnici pretekel s časom dveh ur, petih minut in dveh sekund, kar je nov rekord te proge po pariških ulicah.

"Jutri me bo vse bolelo"

"To je bil moj prvi maraton. Nimam še podobnih izkušenj, zato je bilo precej težko, a sem dosegel pričakovan čas. Od 25. kilometra dalje sem tekel sam, kar je precej zahtevno. Imel sem tudi nekaj težav z levo nogo, saj so me grabili krči, težavo sem premagal in sem lahko končal tekmo, a pričakujem, da me bo jutri zjutraj precej bolelo," je za svetovne medije dejal Bekele, trikratni olimpijski prvak in petkratni svetovni prvak na 5 in 10 km, ki pa v maratonu še nima vidnejšega dosežka na največjih tekmovanjih.

Bekele je svetovni rekord v maratonu, ki ga drži Kenijec Wilson Kipsang, zgrešil za manj kot dve minuti. Kenijec je bil rekorden leta 2013 s časom dveh ur, treh minut in 23 sekund v Berlinu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.