Šport
22 ogledov

Bekele na svojem prvem maratonu z rekordom

Kenenisa Bekele Pariz maraton EPA
Sloviti etiopski tekač na dolge proge Kenenisa Bekele je zmagovalec pariškega maratona.

Enaintridesetletni dolgoprogaš Kenenisa Bekele, lastnik svetovnih rekordnih znamk v teku na 5 in 10 km, je maraton v francoski prestolnici pretekel s časom dveh ur, petih minut in dveh sekund, kar je nov rekord te proge po pariških ulicah.

"Jutri me bo vse bolelo"

"To je bil moj prvi maraton. Nimam še podobnih izkušenj, zato je bilo precej težko, a sem dosegel pričakovan čas. Od 25. kilometra dalje sem tekel sam, kar je precej zahtevno. Imel sem tudi nekaj težav z levo nogo, saj so me grabili krči, težavo sem premagal in sem lahko končal tekmo, a pričakujem, da me bo jutri zjutraj precej bolelo," je za svetovne medije dejal Bekele, trikratni olimpijski prvak in petkratni svetovni prvak na 5 in 10 km, ki pa v maratonu še nima vidnejšega dosežka na največjih tekmovanjih.

Bekele je svetovni rekord v maratonu, ki ga drži Kenijec Wilson Kipsang, zgrešil za manj kot dve minuti. Kenijec je bil rekorden leta 2013 s časom dveh ur, treh minut in 23 sekund v Berlinu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.