Šport
24 ogledov

S šolo teka na maraton

Adidas šola teka Adidas
Nemški proizvajalec športne opreme Adidas je postal diamantni sponzor Ljubljanskega maratona za obdobje treh let. Včeraj se je začelo tudi zbiranje prijav za Adidas šolo teka.

Adidas je v februarju podpisal pogodbo z organizatorji največjega tekaškega dogodka pri nas in tako postal diamantni sponzor Ljubljanskega maratona. Ta je že 19. zapovrstjo, letos pa bo potekal 26. oktobra. 

"Ponosni smo, da lahko podpiramo največji tekaški dogodek v Sloveniji – Ljubljanski maraton. Z inovacijo Boost, ki smo jo predstavili spomladi 2013, smo pomembno vplivali na razvoj tekaškega segmenta, k temu pa bomo strmeli tudi v prihodnje," je ob podpisu pogodbe povedal predstavnik Adidasa Saša Ivićek, Sports marketing manager.

Začelo se je zbiranje prijav za Adidas šolo teka

Poleg sponzorstva največjega maratona pri nas bo Adidas letos že tretje leto zapovrstjo organiziral tudi Adidas šolo teka, v katero se vsi ljubitelji teka že lahko prijavite. Namenjena bo namreč rekreativnim in polprofesionalnim tekačem, katerih cilj je premagati polmaraton (21 km) in maraton (42 km).

Projekt, ki bo obsegal šest mesecev tekaških treningov pod strokovnim vodstvom, se bo začel sredi aprila, udeleženci pa bodo priprave okronali z nastopom na Volkswagen 19. Ljubljanskem maratonu. Pod vodstvom profesionalnih trenerjev bodo osvojili pravilno tehniko za tek na daljše razdalje in osnove primernega prehranjevanja, spoznali se bodo s pravo opremo in zaščito pred poškodbami, predvsem pa izboljševali svojo kondicijsko pripravljenost.

Priprave bodo tudi letos potekale v treh krajih po Sloveniji, in sicer v Ljubljani, Mariboru in Celju. Prijavnina bo znašala 45 evrov, vanjo pa so poleg šestmesečnih profesionalnih treningov vključeni prijavnina za Ljubljanski maraton, tekaška majica in še nekatere druge ugodnosti.

Vsi tekaški navdušenci se za šolo teka lahko prijavite na spletni strani www.adidas-solateka.si.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.