Belgija in Italija poraženi doma

Foto: EPA
Foto: EPA
Nekatere od najboljših evropskih reprezentanc so odigrale zadnje prijateljske tekme pred začetkom kvalifikacij za SP 2018.
Oglej si celoten članek

V Bruslju sta se srečali Belgija in Španija, ki na Euru 2016 nista uresničili svojih ambicij. Belgijci so se prvič predstavili pod vodstvom Roberta Martíneza in njegovega pomočnika Thierryja Henryja, a so pokazali premalo (0:2).

Španci so zasluženo povedli v 34. minuti z zadetkom Davida Silve, isti igralec pa je v drugem polčasu izkoristil še enajstmetrovko in postavil končni izid. Po drugem golu so se Španci na trenutke celo poigravali z Belgijci, ki pa so v končnici prek Kevina de Bruyneja dvakrat vendarle zapretili, a niso prišli do častnega zadetka.

Nizozemci spet razočarali

V Bariju je Italija gostila Francijo in v dobo pod taktirko Giampiera Venture krenila s porazom (1:3). "Galski petelini" so povedli z zadetkom Anthonyja Martiala v 17. minuti, domačini so prek Graziana Pellèja hitro izenačili. Gostje so v 28. minuti še enkrat povedli z golom Olivierja Girouda po podaji Layvina Kurzawe, slednji pa je v končnici srečanja postavil končni izid.

Nizozemska, ki se ni uspela uvrstiti na Euro 2016, je proti Grkom še enkrat več razočarala svoje navijače. Čeprav so domači v Eindhovnu povedli z zadetkom Georginia Wijnalduma, so gostje z zadetkom Konstantinosa Mitroglouja še pred polčasom izenačili, četrt ure pred kocnem tekme pa do zmage prišli po golu Giannisa Gianniotasa.

Evropski prvaki Portugalci so brez prvega zvednika Cristiana Ronalda v Portu gostili sosednji Gibraltar in se veselili pričakovane visoke zmage (5:0). 

Prijateljske tekme:

Belgija - Španija 0:2 (0:1)
David Silva 34., 62./11m

Italija - Francija 1:3 (1:2)
Pellè 21.; Martial 17., Giroud 28., Kurzawa 81.

Nizozemska - Grčija 1:2 (1:1)
Wijnaldum 14.; Mitroglou 29., Gianniotas 74.

Portugalska - Gibraltar 5:0 (1:0)
Nani 27., 55., Cancelo 73., Silva 76., Pepe 79.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.