Šport > Nogomet
75 ogledov

Belgija in Italija poraženi doma

David Silva Belgija Španija EPA
Nekatere od najboljših evropskih reprezentanc so odigrale zadnje prijateljske tekme pred začetkom kvalifikacij za SP 2018.

V Bruslju sta se srečali Belgija in Španija, ki na Euru 2016 nista uresničili svojih ambicij. Belgijci so se prvič predstavili pod vodstvom Roberta Martíneza in njegovega pomočnika Thierryja Henryja, a so pokazali premalo (0:2).

Španci so zasluženo povedli v 34. minuti z zadetkom Davida Silve, isti igralec pa je v drugem polčasu izkoristil še enajstmetrovko in postavil končni izid. Po drugem golu so se Španci na trenutke celo poigravali z Belgijci, ki pa so v končnici prek Kevina de Bruyneja dvakrat vendarle zapretili, a niso prišli do častnega zadetka.

Nizozemci spet razočarali

V Bariju je Italija gostila Francijo in v dobo pod taktirko Giampiera Venture krenila s porazom (1:3). "Galski petelini" so povedli z zadetkom Anthonyja Martiala v 17. minuti, domačini so prek Graziana Pellèja hitro izenačili. Gostje so v 28. minuti še enkrat povedli z golom Olivierja Girouda po podaji Layvina Kurzawe, slednji pa je v končnici srečanja postavil končni izid.

Nizozemska, ki se ni uspela uvrstiti na Euro 2016, je proti Grkom še enkrat več razočarala svoje navijače. Čeprav so domači v Eindhovnu povedli z zadetkom Georginia Wijnalduma, so gostje z zadetkom Konstantinosa Mitroglouja še pred polčasom izenačili, četrt ure pred kocnem tekme pa do zmage prišli po golu Giannisa Gianniotasa.

Evropski prvaki Portugalci so brez prvega zvednika Cristiana Ronalda v Portu gostili sosednji Gibraltar in se veselili pričakovane visoke zmage (5:0). 

Prijateljske tekme:

Belgija - Španija 0:2 (0:1)
David Silva 34., 62./11m

Italija - Francija 1:3 (1:2)
Pellè 21.; Martial 17., Giroud 28., Kurzawa 81.

Nizozemska - Grčija 1:2 (1:1)
Wijnaldum 14.; Mitroglou 29., Gianniotas 74.

Portugalska - Gibraltar 5:0 (1:0)
Nani 27., 55., Cancelo 73., Silva 76., Pepe 79.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.