Šport > Nogomet
50 ogledov

Po Oblaku še drugi šok za Katanca

nogomet Slovenija Turčija Saša Despot
Slovenski nogometaši so včeraj opravili nova treninga v sklopu priprav za uvodno kvalifikacijsko tekmo za svetovno prvenstvo 2018, ki bo v nedeljo v Litvi.

Tako dopoldne kot popoldne so manjkali Josip Iličić zaradi udarca v mišico, Nejc Skubic, ki je staknil virozo, in tudi Kevin Kampl. Po bolezni se je vrnil Jan Oblak.

Popoldanski trening je bil sicer nekoliko krajši, selektor Srečko Katanec ga je namreč prekinil po poškodbi Jasmina Kurtića, je poročala Televizija Slovenija. Kako huda je poškodba vezista, še ni znano.

Nekaj je tako bilo slabe volje, a dobra prevladuje pri Mihi Zajcu, ki je komaj tretjič na članskih reprezentančnih pripravah. Pred nekaj urami je izgubil trenerja, vodstvo Olimpije je namreč odslovilo Rodolfa Vanolija, ni pa izgubil vere vase in v izbrano vrsto.

"Zelo sem zadovoljen, da sem znova dobil vabilo v člansko reprezentanco. Kot sem rekel že prvič, se bom trudil, da bom poklican vsakokrat. Da dokažem, da to ni bila le muha enodnevnica. Zadovoljen sem, da je selektor videl, da imam konstantne predstave. Sem res zelo zadovoljen, da sem ob začetku kvalifikacij tukaj. O tem, kakšno vlogo bom imel, bo odločil selektor, pripravljen sem prevzeti vsako," pravi Zajc.

Olimpijin vezist je poudaril pomen dobrega začetka kvalifikacij. "Mislim, da tako kot v prvenstvu je tudi v kvalifikacijah pomembno, da dobro začneš. Da pokažeš dobro igro, samozavestno, da iztržiš pozitiven izid, saj te ta nosi skozi celotne kvalifikacije," meni Primorec, ki se je ozrl še na Litvo.

"Moramo se le dobro pripraviti, jih dobro analizirati, dobro vaditi ... Fantje se že dobro poznamo, še malce bolje se bomo uigrali in šli po pozitiven izid," je še povedal Zajc, ki je predstavnik mlajše generacije v zdajšnji vrsti. Verjame, da lahko ti mladi pomagajo (v nekaj letih) Sloveniji do odmevnega uspeha.

"Mislim, da so fantje kakovostni, dobro treniramo tukaj, to moram poudariti. Tudi sam lahko prinesem nekaj svežine, mladosti tej reprezentanci, zato sem zelo zadovoljen, da sem lahko tukaj. Kot sem rekel, moja vloga bo odvisna od selektorja, moram pa se dobro pokazati na treningih, na tekmi ..." je zaključil Zajc. 

 
Komentarjev 2
  • korisnik_18366 13:59 01.september 2016.

    Kaje je v temu komentarju "šokantno" za Katanca ne vem? Mogoče sledi kakšno nadaljevanje članka?

  • izRODEk 13:19 01.september 2016.

    Katanec letos gre. Vidi se z Marsa, da ni kemije med igralci in njim.