Belgijec se bori za življenje

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Nekdanji belgijski reprezentant do 21 let je v umetni komi, potem ko je v 25. minuti tekme z Genkom na igrišču doživel srčni zastoj.
Oglej si celoten članek

Gregory Mertens se po poročanju belgijskih medijev bori za svoje življenje. Nesrečni nogometaš Lokerena je v 25. minuti obračuna z Genkom izgubil zavest in se zgrudil na zelenico. Na pomoč so mu priskočili reševalci, ki so ga več minut zaman poskušali prebuditi, nato pa ga je rešilec odpeljal v bolnišnico, kjer so ga dali v umetno komo.

''Sodnik je hitro ugotovil, da je stvar resna, zato je pomahal klopi. Iz garderobe so prinesli defibrilator in začelo se je oživljanje s strani klubskega zdravnika Genka in fizioterapevta Lokerena,'' piše The Express.

Navijače so zaprosili, naj zapustijo stadion, tekma pa je bila odpovedana.

Mertens je v letošnji sezoni odigral 15 tekem za Lokeren, vključno s tremi v Evropski ligi, kjer je dobil priložnost proti Hull Cityju. Nogometaš je pred tem opravil zdravniški pregled, ki ni pokazal nobenih nepravilnosti na srcu.

Belgijec, ki leži v bolnišnici v Genku, je star komaj 24 let.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.