Šport > Nogomet
41 ogledov

Belgijec se bori za življenje

gregory mertens Reševalni pas/Twitter
Nekdanji belgijski reprezentant do 21 let je v umetni komi, potem ko je v 25. minuti tekme z Genkom na igrišču doživel srčni zastoj.

Gregory Mertens se po poročanju belgijskih medijev bori za svoje življenje. Nesrečni nogometaš Lokerena je v 25. minuti obračuna z Genkom izgubil zavest in se zgrudil na zelenico. Na pomoč so mu priskočili reševalci, ki so ga več minut zaman poskušali prebuditi, nato pa ga je rešilec odpeljal v bolnišnico, kjer so ga dali v umetno komo.

''Sodnik je hitro ugotovil, da je stvar resna, zato je pomahal klopi. Iz garderobe so prinesli defibrilator in začelo se je oživljanje s strani klubskega zdravnika Genka in fizioterapevta Lokerena,'' piše The Express.

Navijače so zaprosili, naj zapustijo stadion, tekma pa je bila odpovedana.

Mertens je v letošnji sezoni odigral 15 tekem za Lokeren, vključno s tremi v Evropski ligi, kjer je dobil priložnost proti Hull Cityju. Nogometaš je pred tem opravil zdravniški pregled, ki ni pokazal nobenih nepravilnosti na srcu.

Belgijec, ki leži v bolnišnici v Genku, je star komaj 24 let.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.