Beljak boljši od Olimpije

Foto: Žurnal24 Hokejisti Olimpije so s svojim nastopi na Bledu že zaključili.
Beljaški VSV je v prvi tekmi tretjega dne Poletne lige Rudi Hiti na Bledu s 3:1 odpravili Tilio Olimpijo. VSV se bo v finalu pomeril z zmagovalcem druge sobotne tekme celovškim KAC-em.
Oglej si celoten članek
 

Poletna Liga Rudi Hiti

VSV Beljak : Tilia Olimpija 3:1
KAC Celovec : Briancon 4:2

V prvi tekmi tretjega dne Poletne lige Rudi Hiti 2008 na Bledu so hokejisti beljaškega moštva VSV premagali Tilio Olimpijo s 3:1. V večerni tekmi sta se v drugi predtekmovalni skupini pomerila francoski Briancon in celovški KAC . Boljši so bili igralci Celovca, ki so zmagali s 4:2.

Mike Morrison že blesti v vratih Olimpije. ©

 
Že začetek tekme je pokazal, da za zmaje tokrat ne bo veliko priložnosti za uspeh. Beljačani so silovito pritisnili v prvi tretjini, v kateri so popolnoma prevladovali, plod njihove boljše igre pa sta bila tudi dva zadetka. Prvega je v sedmi minuti z igralcem več dosegel Thomas Raffl , drugega pa štiri minute kasneje, ko so bile moči na ledu izenačene, Wolfgang Kromp . Pri Ljubljančanih je bil najboljši mož vratar Mike Morrison , ki je z nekaj odličnimi posredovanji preprečil še višje vodstvo VSV-ja.

Druga tretjina je vendarle prinesla boljšo igro slovenskih podprvakov. Toda neučinkovitost, predvsem ob trenutkih dveh številčnih premoči zapored, je bila glavna značilnost njihovih napadov. Ne Frank Banham , ne Todd Elik in tudi ne Egon Murič niso znali izkoristiti svojih priložnosti, nepremagljiva ovira je bil beljaški vratar Bernhard Starkbaum . Najlepšo priložnost pa je zapravil mladi Anže Ropret , ki je bil v 35. minuti povsem sam pred vratarjem tekmecev, a je streljal natančno vanj.

 

Poglejte še

Prvi večni derbi

Do gola so zeleno-beli nato le prišli v 44. minuti, potem ko je skušala obramba Beljaka nekoliko panično pospraviti plošček izpred gola, je bil na pravem mestu Banham. A za preobrat je slovenskemu moštvu zmanjkalo časa, zrelih priložnosti in natančnosti, VSV pa je zanesljivo nadziral potek tekme. V zadnjih trenutkih so hokejisti Olimpije poskušali iztržiti vsaj točko, ki jim sicer ne bi pomagala v boju za finale, in so zaigrali brez vratarja, to pa je bila priložnost za tretji beljaški gol, ki ga je 24 sekund pred koncem v prazno mrežo dosegel Marcus Peintner .


Mikea Posmo in njegove varovance pred začetkom sezono čaka še veliko dela. © sourcename

 

VSV se bo tako z večnimi tekmci iz Celovca v nedeljo boril za prvo mesto na poletni ligi. V tekmi za tretje mesto se bodo pomerili Jeseničani in igralci Linza . Ljubljanska Olimpija in francoski Briancon pa ste že končala s svojimi nastopi na Bledu.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.