Šport
9 ogledov

Beljak boljši od Olimpije

Hokejisti Olimpije so s svojim nastopi na Bledu že zaključili. Žurnal24 main
Beljaški VSV je v prvi tekmi tretjega dne Poletne lige Rudi Hiti na Bledu s 3:1 odpravili Tilio Olimpijo. VSV se bo v finalu pomeril z zmagovalcem druge sobotne tekme celovškim KAC-em.
 

Poletna Liga Rudi Hiti

VSV Beljak : Tilia Olimpija 3:1
KAC Celovec : Briancon 4:2

V prvi tekmi tretjega dne Poletne lige Rudi Hiti 2008 na Bledu so hokejisti beljaškega moštva VSV premagali Tilio Olimpijo s 3:1. V večerni tekmi sta se v drugi predtekmovalni skupini pomerila francoski Briancon in celovški KAC . Boljši so bili igralci Celovca, ki so zmagali s 4:2.

Mike Morrison že blesti v vratih Olimpije. ©

 
Že začetek tekme je pokazal, da za zmaje tokrat ne bo veliko priložnosti za uspeh. Beljačani so silovito pritisnili v prvi tretjini, v kateri so popolnoma prevladovali, plod njihove boljše igre pa sta bila tudi dva zadetka. Prvega je v sedmi minuti z igralcem več dosegel Thomas Raffl , drugega pa štiri minute kasneje, ko so bile moči na ledu izenačene, Wolfgang Kromp . Pri Ljubljančanih je bil najboljši mož vratar Mike Morrison , ki je z nekaj odličnimi posredovanji preprečil še višje vodstvo VSV-ja.

Druga tretjina je vendarle prinesla boljšo igro slovenskih podprvakov. Toda neučinkovitost, predvsem ob trenutkih dveh številčnih premoči zapored, je bila glavna značilnost njihovih napadov. Ne Frank Banham , ne Todd Elik in tudi ne Egon Murič niso znali izkoristiti svojih priložnosti, nepremagljiva ovira je bil beljaški vratar Bernhard Starkbaum . Najlepšo priložnost pa je zapravil mladi Anže Ropret , ki je bil v 35. minuti povsem sam pred vratarjem tekmecev, a je streljal natančno vanj.

 

Poglejte še

Prvi večni derbi

Do gola so zeleno-beli nato le prišli v 44. minuti, potem ko je skušala obramba Beljaka nekoliko panično pospraviti plošček izpred gola, je bil na pravem mestu Banham. A za preobrat je slovenskemu moštvu zmanjkalo časa, zrelih priložnosti in natančnosti, VSV pa je zanesljivo nadziral potek tekme. V zadnjih trenutkih so hokejisti Olimpije poskušali iztržiti vsaj točko, ki jim sicer ne bi pomagala v boju za finale, in so zaigrali brez vratarja, to pa je bila priložnost za tretji beljaški gol, ki ga je 24 sekund pred koncem v prazno mrežo dosegel Marcus Peintner .


Mikea Posmo in njegove varovance pred začetkom sezono čaka še veliko dela. © sourcename

 

VSV se bo tako z večnimi tekmci iz Celovca v nedeljo boril za prvo mesto na poletni ligi. V tekmi za tretje mesto se bodo pomerili Jeseničani in igralci Linza . Ljubljanska Olimpija in francoski Briancon pa ste že končala s svojimi nastopi na Bledu.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.