Beneški krilati levi s Črnigojem leteli od raja do pekla

Foto: Epa
Foto: Epa
V nedeljo je bil na Apeninskem polotoku aktiven en slovenski reprezentant.
Oglej si celoten članek

Stadion Pierluigi Penzo v Benetkah je gostil srečanje Venezie in Verone, tega so po velikem preobratu dobili gostje (3:4). Domen Črnigoj je za Benečane začel v prvi postavi in zabil svoj prvi gol v Serie A.

Venezia je povedla 12. minuti po zadetku Pietra Ceccaronija. Nedolgo zatem je Črnigoj unovčil podajo Dennisa Johnsena in natančno zadel za 2:0. Prednost Benečanom je po pol ure igre še povišal Thomas Henry.

Slednji je z avtogolom na začetku drugega polčasa nehote začel preobrat. Ta je zagon dobil v 63. minuti po izključitvi Ceccaronija, ki je igral z roko v kazenskem prostoru in zakrivil še enajstmetrovko za gol Gianluce Caprarija. V 67. minuti je bilo že 3:3, zabil je Giovanni Simeone. Sin slovitega trenerja Diega Simeoneja je v 85. mniuti udaril še enkrat za slavje nogometašev iz mesta Romea in Julije.  

Črnigoj je dosegel svoj prvi zadetek med italijansko elito, kjer je zaenkrat eden najbolj standardnih članov zasedbe trenerja Paola Zanettija. 26-letni Primorec in soigralci so kljub porazu zaenkrat oddaljeni od nevarnih pozicij na dnu lestvice, na računu imajo 15 točk.

Serie A Iličić z odločilno asistenco zrušil vodilno ekipo lige

V zgodnji nedeljski tekmi je Fiorentina slavila v Bologni (2:3) in zadržala visoko pozicijo, Sassuolo pa je po zaostanku z dvema zadetkoma iztržil remi (2:2) pri Spezii. Lazio je po odličnem prvem polčasu v gosteh ukrotil Sampdorio (1:3), dvakrat je zabil Ciro Immobile.

Juventus je na svojem stadionu rutinirano ugnal skromno Genoo (2:0). V prvem polčasu je neposredno iz kota zadel Juan Cuadrado, zmago je v 82. minuti potrdil Paulo Dybala.

'One man šov' Mourinho po porazu ni želel odgovarjati novinarjem

Serie A, 16. kolo:

Venezia - Hellas Verona 3:4 (3:0)
Bologna - Fiorentina 2:3 (1:1)
Spezia - Sassuolo 2:2 (1:0)
Sampdoria - Lazio 1:3 (0:3)
Juventus - Genoa 2:0 (1:0)
AC Milan - Salernitana 2:0 (2:0)
AS Roma - Inter 0:3 (0:3)
Napoli - Atalanta 2:3 (1:1)

PONEDELJEK:
Empoli - Udinese
Cagliari - Torino

LESTVICA:
1. AC Milan 38
2. Inter 37
3. Napoli 36
4. Atalanta Bergamo 34
5. Juventus 27
6. Fiorentina 27
7. AS Roma 25
...
17. Spezia 12
18. Genoa 10 (-1)
19. Cagliari 9 (-1)
20. Salernitana 8

(+/-) - št. odigranih tekem glede na ligaške tekmece

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.