Savšek napovedal naskok na svetovni vrh

Foto: Facebook Benjamin Savšek.
Foto: Facebook Benjamin Savšek.
V polfinalu svetovnega prvenstva je slovenski as deklasiral konkurenco.
Oglej si celoten članek

Olimpijski prvak Benjamin Savšek in Luka Božič sta se na slalomskem svetovnem prvenstvu na divjih vodah v Londonu uvrstila v finale kanuistov. Savšek je kljub dotiku v polfinalu v cilj pripeljal z najhitrejšim časom, medtem ko je Božič finale najboljše deseterice ujel z devetim mestom.

Savšek se je na progi v Lee Valeyju na obrobju Londona v polfinalni vožnji dotaknil 13. vratc, a vseeno dosegel najhitrejši čas med vsemi.

Božič je brez dotika za rojakom zaostal za 2,80 sekunde in bil deveti. V polfinalu je nastopil še Žiga Lin Hočevar, a je z 52 kazenskimi sekundami zasedel 28. mesto.

V ženskem polfinalu sta veslali Lea Novak in Alja Kozorog. Slednja je bila s štirimi kazenskimi sekundami 20., Novak pa s šestimi 22.

Ženski finale brez slovenskih predstavnic se bo začel ob 14.35, moški, kjer se bosta v lov za medalje pognala Savšek in Božič, pa ob 15.12.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.