Šport
173 ogledov

Savšek napovedal naskok na svetovni vrh

Benjamin Savšek Facebook Benjamin Savšek.
V polfinalu svetovnega prvenstva je slovenski as deklasiral konkurenco.

Olimpijski prvak Benjamin Savšek in Luka Božič sta se na slalomskem svetovnem prvenstvu na divjih vodah v Londonu uvrstila v finale kanuistov. Savšek je kljub dotiku v polfinalu v cilj pripeljal z najhitrejšim časom, medtem ko je Božič finale najboljše deseterice ujel z devetim mestom.

Savšek se je na progi v Lee Valeyju na obrobju Londona v polfinalni vožnji dotaknil 13. vratc, a vseeno dosegel najhitrejši čas med vsemi.

Božič je brez dotika za rojakom zaostal za 2,80 sekunde in bil deveti. V polfinalu je nastopil še Žiga Lin Hočevar, a je z 52 kazenskimi sekundami zasedel 28. mesto.

V ženskem polfinalu sta veslali Lea Novak in Alja Kozorog. Slednja je bila s štirimi kazenskimi sekundami 20., Novak pa s šestimi 22.

Ženski finale brez slovenskih predstavnic se bo začel ob 14.35, moški, kjer se bosta v lov za medalje pognala Savšek in Božič, pa ob 15.12.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice