Šport
128 ogledov

Kauzer še 13-ič v karieri pokoril vso konkurenco

Peter Kauzer Profimedia
Slovenski kajakaš Peter Kauzer zmagal na tekmi svetovnega pokala v Seu d'Urgellu.

Slovenski kajakaš Peter Kauzer je zmagal na tekmi svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v Seu d'Urgellu. V finalu je kot tretji najhitrejši iz polfinala prevzel vodstvo za več kot sekundo, s to razliko pa je na koncu tudi zmagal.

Kauzer je s finalno progo opravil brez napak v času 89,36 sekund, kar je bilo na koncu 1,08 sekunde hitreje od Britanca Josepha Clarka. Tretji je bil Čeh Vit Prindiš z zaostankom 1,54 sekunde. Oba tekmeca sta imela po dve sekundi pribitka zaradi dotika vratc.

Za Hrastničana, ki bo prihodnji teden praznoval 40 let, je to 13. zmaga v svetovnem pokalu. Na stopničkah je stal še na 14 drugih tekmah od leta 2005.

"Nisem pričakoval tega, če sem odkrit. Za mano je slab začetek sezone, ko nisem mogel priti niti v finale. Ko sem le prišel v finale, sem si med odmorom rekel, da zdaj moram pokazati, da še zmorem. Dobra vožnja v polfinalu, nato pa sem pritisnil še malo močneje, kar je bilo dovolj še za eno zmago v Seu d'Urgellu, ki je ena mojih najljubših prog."

Peter Kauzer za RTV Slovenijo

Polfinalni nastop se je medtem ponesrečil drugemu Slovencu na tekmi Niku Testenu, ki je z zgrešenimi vratci na koncu zasedel 40. mesto.

Tudi vse tri slovenske kajakašice so obtičale v polfinalu. Eva Terčelj je bila 16., Eva Alina Hočevar 19. in Ajda Novak 22.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.