Šport
122 ogledov

Izjemen slovenski uspeh na domači progi v Tacnu

Luka Božič Profimedia
Dva Slovenca med najboljšo trojico na domači tekmi svetovnega pokala. Luka Božič je zmagal, uspeh pa je s tretjim mestom dopolnil Benjamin Savšek. Pred tem se je na zmagovalni oder povzpela že Eva Alina Hočevar.

Slovenski kanuist Luka Božič je zmagal na tekmi za svetovni pokal v slalomu na divjih vodah v Tacnu. Odličen ekipni uspeh je na domačih brzicah na Savi s tretjim mestom dopolnil Benjamin Savšek. Med njiju se je na drugo mesto vrinil Američan Zachary Lokken.

Po odlični vožnji Lokkena, ki je prevzel vodstvo za dobre tri sekunde, je takoj zatem s svojo odlično predstavo odgovoril Božič, saj je bil še dobro sekundo hitrejši.

Francoz Yohann Senechault se nato ni vmešal v boj za zmago, tako da je Božič na vrhu čakal le še svojega reprezentančnega kolega Savška. Ta je bil sicer eden izmed treh finalistov, ki si je nabral kazenske sekunde, a je s tacenskimi brzicami dovolj dobro opravil, da si je še zagotovil najnižjo stopničko na odru za zmagovalce.

"Težko sem čakal, da bom odpeljal tako vožnjo, kakor sem jo danes. Tako v Augsburgu kot v Pragi mi to ni uspelo, zato sem še toliko bolj vesel, da mi je to danes uspelo pred domačimi navijači. Mislim, da grem zdaj lahko z mirno glavo naprej, ker vem, česa sem zmožen," je na hitro dejal Božič, preden je moral odhiteti na podelitev medalj.

Benjamin Savšek | Avtor: Profimedia Profimedia
Savšek je na koncu za Božičem zaostal za 2,85 sekunde. Zanimivo, da sta slovenska predstavnika v polfinalu končala ravno na obratnih mestih. Savšek je bil takrat najhitrejši, Božič pa tretji.

"Rezultat je super. Zadovoljen sem z njim, s samo vožnjo pa niti ne najbolj. Že v zgornjem delu sem naredil napako, tako da sem moral potem čez progo loviti, da nadoknadim to izgubo časa na startu. Ni šlo čisto po načrtu, ampak kljub temu sem zadovoljen s tretjim mestom na domači progi," pa je povedal Savšek.

Slovenija je imela svojo predstavnico na odru za zmagovalke tudi v ženski konkurenci, saj je Eva Alina Hočevar osvojila tretje mesto. Od 21-letnice sta bili v finalu hitrejši le Nemka Elena Lilik in Ukrajinka Viktorija Us.

Pred tem so se v današnjem polfinalu kanuja poslovili Lea Novak, Alja Kozorog in Nejc Polenčič. Ženski polfinale so zaznamovale težke vremenske razmere, saj je močno pihalo, nato pa je začelo še deževati. Razmere so so se v drugi polovici tekmovalk le postopoma izboljšale.

Novak zahtevne razmere niso preveč zmotile, saj je v cilju prevzela vodstvo a njena vožnja na koncu vseeno ni zadostovala za finale in je končala na 17. mestu. Kozorog se je dvakrat dotaknila vratc in je bila 19.

V moški konkurenci je imel Polenčič na savskih brzicah kar nekaj težav in si nabral 52 kazenskih sekund, tako da je končal na predzadnjem 29. mestu.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice