Šport
255 ogledov

Veliki slovenski šampion za las zgrešil medaljo

Benjamin Savšek Profimedia
Benjamin Savšek je bil četrti na SP v Augsburgu.

Slovenski kanuist Benjamin Savšek je v finalu svetovnega prvenstva v slalomu na divjih vodah v Augsburgu osvojil četrto mesto. Olimpijski zmagovalec iz Tokia in letošnji evropski prvak je za Nemcem Siderisom Tasiadisom, ki je osvojil zlato, ob dotiku vratc zaostal 2,01 sekunde.

Drugi je bil kljub dvema dotikoma Slovak Alexander Slafkovsky (+1,18), tretji pa drugi Nemec Franz Anton (+1,61), ki je s progo tako kot Tasiadis opravil brez kazenskega pribitka.

Petintridesetletni Savšek bil že svetovni prvak leta 2017 v Pauu, letos pa je svoje drugo zlato osvojil z ekipo. Peto posamično medaljo na SP, ob zlatu in dveh srebrnih ima še bron, je zgrešil za štiri desetinke. Tudi v polfinalu, ko je vozil brez večjih napak, je zasedel četrto mesto.

Benjamin Savšek | Avtor: Profimedia Profimedia

Eva Alina Hočevar, edina slovenska kanuistka v polfinalu, se ni uvrstila v finale. V svojem osmem nastopu na prvenstvu, nastopila je namreč v prav vseh disciplinah, je dosegla 12. čas, za uvrstitev med najboljših deset ji je zmanjkalo 88 stotink sekunde.

V finalu je zmagala Nemka Andra Herzog pred olimpijsko zmagovalko Avstralko Jessico Fox (+0,92), ki prav tako kot Hočevarjeva nastopa prav v vseh disciplinah. Tokrat je Foxova prišla do svoje trinajste posamične medalje na SP, od tega je bilo sedem zlatih.

Luki Božiču, ki je imel prav tako kot Savšek visoke cilje, so napake v zgornjem delu polfinalne proge preprečile, da bi bil s pribitkom dveh sekund boljši kot 14., Anže Berčič pa je zasedel 23. mesto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice