Šport
294 ogledov

Lepo slovensko presenečenje za bron

Šport: Lepo slovensko presenečenje za bron. Ajda Novak Epa
Na EP z bronom presenetila Novakova.

Evropsko prvenstvo v kajaku in kanuju v Liptovskem Mikulašu se je za slovenski tabor končalo precej bolje, kot se je začelo. Zadnji dan je po zlatu Benjamina Savška v slalomu kanuistov pozitivno presenetila še Ajda Novak, ki je v disciplini ekstremni slalom, novi olimpijski disciplini, osvojila bronasto kolajno.

Spretnejši in hitrejši na tekmi, ki je podobna smučarskem krosu (najprej so na sporedu kvalifikacije, v katerih je tekmovalec na progi sam, nato pa izločilni boji na izpadanje) sta bili tokrat Čehinja Tereza Fišerova in Britanka Mallory Franklin.

"Nisem še čisto dojela, kaj mi je uspelo. Vse je šlo tako hitro. Jaz sem samo poskušala čim več dati od sebe, se poskušala v vsakem trenutku glede na položaj čim bolje odločiti, na koncu se mi je izšlo. S trenerjem sva se pred skupinskimi startom malo posvetovala in to mi je pomagalo. Najbrž se bom s to disciplino še naprej ukvarjala, kolajna je dobra spodbuda," je bila na Slovaškem dobre volje Novakova.

V moški konkurenci je Tine Kancler izpadel v četrtfinalu. Zmagal je Švicar Jan Rohrer, drugo in tretje mesto pa sta osvojila Avstrijca Mario Leitner in Felix Oschmautz.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.