Bennatiju sprint 17. etape

Foto: Žurnal24 Daniele Bennati
Italijan Daniele Bennati je zmagovalec 17. etape dirke po Španiji, na vrhu v skupni razvrstitvi pa ostaja Rus Denis Menčov.
Oglej si celoten članek

Sedemnajsta etapa kolesarske dirke po Španiji je bila v znamenju italijanskih sprinterjev. Proga od Ciudad Reala do Talavere de la Reine, dolga 175 kilometrov, ni bila dovolj selektivna, da bi preprečila sprint glavnine, v katerem je imel glavno besedo kolesar Lampre-Fonditala Daniele Bennati. Moštveni kolega Tadeja Valjavca in Gorazda Štanglja je imel ob koncu prepričljivo več moči od svetovnega prvaka Paola Bettinija in najboljšega italijanskega sprinterja Alessandra Petacchija. V skupnem seštevku je vodstvo zadržal Rus Denis Menčov (Rabobank).

Bennati je na letošnji dirki tako unovčil svojo drugo etapno zmago, saj je bil najboljši že v prvi etapi. Če k temu dodamo še dve etapni zmagi na Touru in pet drugih zmag na letošnjih dirkah, zagotovo spada med najboljše kolesarje sezone. A vse to ni bilo dovolj, da bi ga selektor italijanske reprezentance Franco Ballerini uvrstil v moštvo za svetovno prvenstvo v Stuttgartu, prav to pa je bil razlog, da je 26-letni kolesar (čez pet dni bo praznoval 27. rojstni dan) iz Arezza danes nastopil še dodatno motiviran.

Denis Menčov ostaja vodilni. © AFP

 
"Mislim, da sem si nastop v Stuttgartu zaslužil , čeprav na svetovnem prvenstvu nihče na računa na sprint, kar kaže tudi dejstvo, da selektor v moštvo ni vključil niti Petacchija. Če smo že pri njem, moram reči, da mi je premagati njega vedno v veliko zadovoljstvo. Še posebno na tako prepričljiv način, kot sem ga danes," je dejal Bennati.

Ballerini je v 12-člansko reprezentanco za svetovno prvenstvo uvrstil branilca naslova Bettinija, Filippa Pozzata, Danila Di Luco, Davideja Rebellina, Damiana Cunega (odstopil je v torkovi etapi Vuelte), Alessandra Ballana, Marzia Bruseghina, Andrea Tontija, Alessandra Bertolinija, Vincenza Nibalija in Giovannija Viscontija.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.