Šport
8 ogledov

Bennatiju sprint 17. etape

Daniele Bennati Žurnal24 main
Italijan Daniele Bennati je zmagovalec 17. etape dirke po Španiji, na vrhu v skupni razvrstitvi pa ostaja Rus Denis Menčov.

Sedemnajsta etapa kolesarske dirke po Španiji je bila v znamenju italijanskih sprinterjev. Proga od Ciudad Reala do Talavere de la Reine, dolga 175 kilometrov, ni bila dovolj selektivna, da bi preprečila sprint glavnine, v katerem je imel glavno besedo kolesar Lampre-Fonditala Daniele Bennati. Moštveni kolega Tadeja Valjavca in Gorazda Štanglja je imel ob koncu prepričljivo več moči od svetovnega prvaka Paola Bettinija in najboljšega italijanskega sprinterja Alessandra Petacchija. V skupnem seštevku je vodstvo zadržal Rus Denis Menčov (Rabobank).

Bennati je na letošnji dirki tako unovčil svojo drugo etapno zmago, saj je bil najboljši že v prvi etapi. Če k temu dodamo še dve etapni zmagi na Touru in pet drugih zmag na letošnjih dirkah, zagotovo spada med najboljše kolesarje sezone. A vse to ni bilo dovolj, da bi ga selektor italijanske reprezentance Franco Ballerini uvrstil v moštvo za svetovno prvenstvo v Stuttgartu, prav to pa je bil razlog, da je 26-letni kolesar (čez pet dni bo praznoval 27. rojstni dan) iz Arezza danes nastopil še dodatno motiviran.

menchov_start

Denis Menčov ostaja vodilni. © AFP

 
"Mislim, da sem si nastop v Stuttgartu zaslužil , čeprav na svetovnem prvenstvu nihče na računa na sprint, kar kaže tudi dejstvo, da selektor v moštvo ni vključil niti Petacchija. Če smo že pri njem, moram reči, da mi je premagati njega vedno v veliko zadovoljstvo. Še posebno na tako prepričljiv način, kot sem ga danes," je dejal Bennati.

Ballerini je v 12-člansko reprezentanco za svetovno prvenstvo uvrstil branilca naslova Bettinija, Filippa Pozzata, Danila Di Luco, Davideja Rebellina, Damiana Cunega (odstopil je v torkovi etapi Vuelte), Alessandra Ballana, Marzia Bruseghina, Andrea Tontija, Alessandra Bertolinija, Vincenza Nibalija in Giovannija Viscontija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.