Beno Udrih ne razmišlja o Evropi

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Slovenski košarkar Beno Udrih, ki je pred kratkim skočil v zakonski jarem z Američanko Michelle Wiley, si zaradi lockouta v ligi NBA ne namerava poiskati kluba v Evropi, trdi njegov agent Marc Cornstein.
Oglej si celoten članek

Zaradi lockouta v košarkarski ligi NBA si številni igralci iščejo nove klube v Evropi. Tako si je novega delodajalca našel tudi Saša Vujačić, ki se po dolgih letih v NBA seli v Turčijo, k Efesu. Po njegovih stopinjah pa ne namerava oditi še en slovenski NBA košarkar Beno Udrih, ki po poroki z Američanko Michelle Wiley ostaja v ZDA.

Nekdanji košarkar Olimpije, ki je odpovedal nastop za Slovenijo na evropskem prvenstvu v Litvi, po besedah agenta Marca Cornsteina ostaja pri Milwaukee Bucks. Načrti bi se utegnili spremeniti, če bi lockaut v ligi NBA trajal dlje kot sedem mesecev. "Selitev vedno predstavlja določen šok za košarkarja. Beno si po pogovoru z generalnim direktorjem Johnom Hammondom in trenerjem Scottom Skilesom prav gotovo ne želi oditi iz Milwaukeeja in je navdušen nad priložnostjo, ki mu jo ponujata," pravi Udrihov agent.

"Moštvo se razvija v pravi smeri. Njihov cilj so zmage in pri dosegi cilja vidijo Udriha, kot enega ključnih košarkarjev. Cilj je po sezoni 2009-2010 spet zaigrati v končnici," še pravi agent nekdanjega člana Sacramento Kings.

Cornstein dodaja, da si Bucksi želijo organizatorja igre, ki je hkrati dober strelec. Milwaukee je bil v zadnji sezoni eno najslabših napadalnih moštev in prav Beno naj bi to popravil. Če se bo lockout zavlekel globoko v sezono, pa bi znal biti za Udriha načrt B tudi Evropa. "Udrih je že v Sloveniji igral v profesionalnih moštvih. Igral je tudi v Izraelu, Italiji in Rusiji, preden ga je kot 28. v prvem krogu nabora izbral San Antonio, zato menim, da se mu ne bi bilo težko prilagoditi evropskemu načinu igranja," za konec pravi Cornstein.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.