Šport > Košarka
18 ogledov

Beno Udrih ne razmišlja o Evropi

beno udrih levo action images Žurnal24 main
Slovenski košarkar Beno Udrih, ki je pred kratkim skočil v zakonski jarem z Američanko Michelle Wiley, si zaradi lockouta v ligi NBA ne namerava poiskati kluba v Evropi, trdi njegov agent Marc Cornstein.

Zaradi lockouta v košarkarski ligi NBA si številni igralci iščejo nove klube v Evropi. Tako si je novega delodajalca našel tudi Saša Vujačić, ki se po dolgih letih v NBA seli v Turčijo, k Efesu. Po njegovih stopinjah pa ne namerava oditi še en slovenski NBA košarkar Beno Udrih, ki po poroki z Američanko Michelle Wiley ostaja v ZDA.

Nekdanji košarkar Olimpije, ki je odpovedal nastop za Slovenijo na evropskem prvenstvu v Litvi, po besedah agenta Marca Cornsteina ostaja pri Milwaukee Bucks. Načrti bi se utegnili spremeniti, če bi lockaut v ligi NBA trajal dlje kot sedem mesecev. "Selitev vedno predstavlja določen šok za košarkarja. Beno si po pogovoru z generalnim direktorjem Johnom Hammondom in trenerjem Scottom Skilesom prav gotovo ne želi oditi iz Milwaukeeja in je navdušen nad priložnostjo, ki mu jo ponujata," pravi Udrihov agent.

"Moštvo se razvija v pravi smeri. Njihov cilj so zmage in pri dosegi cilja vidijo Udriha, kot enega ključnih košarkarjev. Cilj je po sezoni 2009-2010 spet zaigrati v končnici," še pravi agent nekdanjega člana Sacramento Kings.

Cornstein dodaja, da si Bucksi želijo organizatorja igre, ki je hkrati dober strelec. Milwaukee je bil v zadnji sezoni eno najslabših napadalnih moštev in prav Beno naj bi to popravil. Če se bo lockout zavlekel globoko v sezono, pa bi znal biti za Udriha načrt B tudi Evropa. "Udrih je že v Sloveniji igral v profesionalnih moštvih. Igral je tudi v Izraelu, Italiji in Rusiji, preden ga je kot 28. v prvem krogu nabora izbral San Antonio, zato menim, da se mu ne bi bilo težko prilagoditi evropskemu načinu igranja," za konec pravi Cornstein.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.