Šport > Košarka
16 ogledov

Trener Bešiktaša: "Kobe čaka ponudbo"

kobe bryant azija tour 2011 filipini koreja EPA
Po besedah trenerja Bešiktaša si v njihov klub želi Kobe Bryant, ob LeBronu Jamesu največji zvezdnik lige NBA. A direktor združenja NBA igralcev opozarja, da so zavarovalnine velika ovira za eksodus v evropske klube v času lockouta.

NBA in Fiba se bosta po sestanku v Ženevi konec tedna srečali še v New Yorku, saj na prvem srečanju nista dorekli nejasnosti o zavarovalninah za igralce lige NBA pod pogodbo, ki se bodo v času lockouta odločili za igranje v tujini. Da je zavarovalnina za primer poškodbe velika ovira za igranje zvezdnikov v denimo Evropi, je potrdil tudi direktor združenja NBA igralcev Billy Hunter. Pravi, da veliko košarkarjev želi v Evropo, a bo idejo zaradi strahu pred poškodbo raje opustil.

Medtem je Rus Timofej Mozgov, ki je v svoji debitantski sezoni v NBA pri New York Knicksih in Denver Nuggetsih večino tekem presedel, tik pred podpisom pogodbe s Himkijem. Še naprej pa se največ govori o Kobeju Bryantu. Bešiktaš, ki je za pet milijonov že podpisal Derona Williamsa, je najprej dejal, da želi še Kobeja, nato da denarja ni, zdaj pa njihov trener Ergin Ataman zatrjuje, da si prihod v Istanbul želi tudi Bryant osebno. "Po podpisu Williamsa so nas poklicali Bryantovi agenti in dejali, da je Kobe pripravljen priti in da čaka ponudbo. Jasno je, kaj za nas to pomeni, vprašanje pa je, če lahko zberemo dovolj denarja. Potrebovali bomo novega sponzorja, ki bo plačal Bryantovo pogodbo."


Edini razlog, da je morda vendarle nekaj resnice na teh besedah je, da je Bryantov osebni pokrovitelj Turkish Airlines, ki bi si najbrž res želel in bil morda pripravljen dodati kak milijon za Kobejevo igranje v Evropi. A Williams in Bryant ne bi smela pozabiti, da Bešiktaš ne igra Evrolige.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.