Šport > Košarka
11 ogledov

Mali prvak v zabijanju bi šel v NFL

oklahoma city thunder 2011 nate robinson EPA
"Če bom lahko, bi res rad igral ameriški nogomet. Malo sem že treniral," o svojih načrtih v času lockouta v NBA pove nekdanji prvak v zabijanju – 175 centimetrov visoki branilec Oklahome City Thunderjev Nate Robinson. V srednji šoli je pravzaprav igral nogomet.

Nate Robinson, s 175 centimetri eden najnižjih košarkarjev lige NBA, v času lockouta ne razmišlja o igranju v Evropi, temveč bi se rad preizkusil v ligi ameriškega nogometa NFL. "Mogoče pa bom šel igrat ameriški nogomet," je za revijo Slam dejal povsem resno. "Tako bi naredil nekaj, česar ni poskusil še nihče." Možnosti, da bi se to res lahko zgodilo, tako rekoč ni. Ne le, da je majhen, fizično prešibek, manjka mu tudi treninga in hitrosti. Priti v NFL je nekaj najtežjega: denimo Nate Kmic, ki je igral za ameriško reprezentanco na SP v ameriškem nogometu, kljub rekordu po osvojenih jardih v NCAA ni dobil nobene priložnosti igranja profesionalnega nogometa.

Robinson je bil v srednji šoli igralec ameriškega nogometa (igral je tako tekača kot lovilca in cornerbacka) – poglejte v spodnjem videu. Takrat ni bil veliko manjši od tekmecev, kot je danes, a v tej vlogi se je tako dobro znašel, da je dobil nogometno štipendijo University of Washington. Prvo sezono je igral dobro, nato pa se je preusmeril v košarko. Nate sicer prihaja iz nogometne družine, saj je bil njegov oče priznani trener ameriškega nogometa.

"Če bom lahko, bi res rad igral ameriški nogomet. Malo sem že treniral," dodaja Robinson, večkratni prvak v zabijanju na NBA All-Star tekmah, ki je v lanski sezoni iz Boston Celticsov moral oditi v Oklahomo City Thunder. "Le zakaj ne bi želeli imeti NBA igralca v NFL? To bi bila za klub velika promocija." A naj Nate nikar ne pozabi, da je tudi v NFL lockout (ta se sicer utegne kmalu končati). "Če bo tudi v NFL vso sezono lockout, pa bom šel igrat košarko čez lužo."



Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.