Šport
15 ogledov

Prvič enotni: "Čas je, da se lockout konča"

Ko sta se brata Manning pred petimi leti prvič pomerila v ligi NFL in so s 26:21 EPA
"Čas je, da se pogodba podpiše," sporočajo Tom Brady in kolegi. "Menimo, da je zdaj čas za dogovor, da se lahko vrnemo k nogometu in odigramo celotno sezono 2011," odgovarja NFL. Tako vzpodbudnih besed, da bi se lockout le končal, še nismo slišali.

NFL in trojica zvezdnikov najbolj priljubljene lige v Ameriki je v sredo dosegla dogovor, da je skrajni čas, da se po štirih mesecih vendarle dogovorijo za novo kolektivno pogodbo (CBA) in se tako lockout čim prej konča, da začetek sezone (september) ne bi bil vprašljiv (če je to sploh še možno, saj bi se igralci že morali učiti akcij za novo sezono in resno trenirati – prva tekma predsezone je predvidena za sedmi avgust in za zdaj še ni odpovedana). Toliko optimizma o koncu lockouta še nismo slišali, a obenem o kompromisih za nov CBA javno niso govorili.

"Menimo, da je predlog s strani igralcev pošten do obeh strani in je čas, da se pogodba podpiše," so sporočili Tom Brady (New England Patriots), Peyton Manning (Indianapolis Colts) in Drew Brees (New Orleans Saints). "Prvič letos smo igralci pozornost usmerili tudi na igrišče. Upamo, da enako menijo tudi lastniki." Kaj kmalu je sledila uradna izjava vodstva lige: "Menimo, da je zdaj čas za dogovor, da se lahko vrnemo k nogometu in odigramo celotno sezono 2011. Trdo delamo, da bi se z igralci dogovorili in čim prej podpisali pogodbo."


Sprte strani naj bi se naslednjič srečale v torek v Minneapolisu, 21. julija pa naj bi bila kompromisna pogodba predstavljena na srečanju vseh 32 lastnikov. Za razliko od lige NBA, kjer je lockout nastopil, ker lastniki zaradi velikih izgub želijo znižati plače igralcem, pa prihodki v NFL niso težava. Liga ima plus, na leto se obrne kar devet milijard dolarjev, a zdaj bi lastniki radi dve tekmi več v rednem delu (da bi zaslužii še več), igralci pa ju nočejo (poškodb je bilo lani rekordno veliko), obenem pa bi radi večji kos prihodka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.