Šport > Košarka
19 ogledov

80 % bi jih šlo v Evropo, LeBron ne

LeBron James Žurnal24 main
Deron Williams je že podpisal, igranje v Evropi mika tudi Kobeja Bryanta, Kevina Duranta, Dwighta Howarda in Dwyana Wada, so pa tudi taki zvezdniki lige NBA, ki ne bi odšli – LeBron James, Brandon Jennings in Blake Griffin. Neimenovani agent več NBA-igralcev pa je za ESPN dejal, da kar 80 odstotkov košarkarjev razmišlja o tujini.

Kot poroča ESPN, LeBron James (Miami Heat), ob Kobeju Bryantu največja zvezda lige NBA, za zdaj ne razmišlja o igranju v Evropi za časa lockouta. Ideji ni naklonjen niti Brandon Jennings (Milwaukee Bucks), ki je pred debijem v NBA eno sezono že igral v Evropi: "Za zdaj se potim v telovadnici. Če bi bila prava priložnost, bi šel nazaj v Evropo. A moral bi biti plačan vnaprej."

Novinec minule sezone Blake Griffin (Los Angeles Clippers) prav tako ni posebej naklonjen igranju v tujini. "Nisem razmišljal, da bi šel čez lužo in tam igral košarko. A nikoli ne reci nikoli," je dejal v pogovoru za Oklahoman. "Ne vem, kakšne so razmere tam. Počakal bom do jeseni, pa bomo videli, kaj se bodo do takrat zmenili v NBA. Če bi bila dobra ponudba, ne bi bil proti igranju v Evropi. A za to bi se moralo zgoditi res veliko stvari."

Carl Landry, ki je nazadnje igral za New Orleans Hornetse in je zdaj prosti igralec, prav tako okleva pred igranjem izven lige NBA. "Težko se je odločiti. Sem prosti igralec in z igranjem prek luže tvegam poškodbo. Tako bi se mi bilo težko vrniti v NBA." To so torej mnenja igralcev, ki kolebajo, po drugi strani pa je neimenovani agent številnih NBA-igralcev za ESPN dejal, da okoli 80 odstotkov košarkarjev razmišlja o igranju v tujini.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.