Šport > Košarka
8 ogledov

Ming: "Nisem želel končati na vozičku"

Yao Ming Reuters
"Nisem želel končati na vozičku," je odločitev za konec kariere pojasnil kitajski košarkar v ligi NBA Yao Ming. Za najtežjega tekmeca je imel Shaquilla O'Neala. "Psihično te je na parketu poskušal požreti. To je še en razlog, da sem vesel, da sem preživel."

228 centimetrov in 140 kilogramov, a Yao Ming je bil leta 2002, ko je bil na naboru za ligo NBA izbran kot številka 1, vseeno prestrašen. "Ko opisujem svoje stanje ob izboru v NBA, lahko uporabim besedo prestrašen," je ob slovesu od profesionalne košarke svojo kariero podoživljal kitajski velikan. "NBA je polna talentov. Četudi si visok 228 centrimetrov, prideš v Ameriko kot čisto majhen igralec. V NBA se igra košarka najvišjega nivoja. Vsak košarkar sanja, da bi igral proti najboljšim na svetu in jim pokazal, kaj zna. Sam sem imel veliko srečo, da sem dobil to priložnost. Imel sem nekaj uspeha, a ne dovolj."


Tridesetletnik je v sredo v Šanghaju potrdil svoje predčasno slovo od košarke, saj mu poškodbe ne dovolijo več igranja na najvišji ravni (v zadnjih dveh sezonah je za svoj edini klub v NBA Houston Rockets odigral le pet tekem). "Ko sem imel leta 2009 prvo večjo operacijo, so mi zdravniki dejali, da ni garancije, da bom še kdaj povsem zdrav. Zavedal sem se možnosti, da obnovim poškodbo, a sem želel poskusiti. Ne le sam, tudi trenerji in celotna ekipa so mi pomagali, da sem se vrnil na parket. Odigral sem pet tekem in se spet poškodoval. Zdaj sem si rekel, da je pač dovolj. Mislim, da si nisem želel kariere končati na vozičku."

Yao je osemkrat igral na All-Star tekmi lige NBA in kariero končal s povprečjem 19 točk in 9,2 skoka. Obžaluje, da v končnici nikdar niso prišli prek prvega kola. Za najtežjega tekmeca pa smatra Shaquilla O'Neala. "Ni bil velik le na zunaj, ampak tudi na znotraj. Psihično te je na parketu poskušal požreti. To je še en razlog, da sem vesel, da sem preživel."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.