Šport > Košarka
20 ogledov

Neuradno: Ming končal kariero!

Jao Ming Žurnal24 main
Ni še uradno, a vse več medijev poroča, da je Kitajec Yao Ming sklenil končati košarkarsko kariero. Vzrok so poškodbe: letos je odigral pet tekem, lani nobene.

Osemkratni udeleženec NBA All-Star tekme, Kitajec Yao Ming, naj bi sklenil kariero, poroča vse več ameriških medijev. Za zdaj ne Rockets ne vodstvo lige ne dajejo komentarja, ali je res sklenil končati kariero. Zaradi zlomljenih kosti v stopalu je izpustil celotno lansko sezono, v letošnji pa je odigral le pet tekem. Zadnjo operacijo je prestal letos januarja.

Že pred časom je dejal, da ne ve, če bo še kdaj lahko igral. "Ne vem, če se bom pridružil kakšni šampionski ekipi. Pravzaprav sploh ne vem, ali bom še kdaj igral." Pogodba s Houston Rockets, s katerimi je šritikrat igral v končnici, mu je po končani sezoni potekla.

"Zelo bi bili veseli, če bi se Yao vrnil. Upam, da se bo lahko," je ob imenovanju za novega trenerja Rocketsov pred dnevi dejal Kevin McHale. "Le kdo ne mara Minga. Je velik fant, ki zna zadeti, in je dominanten pod košem."


Če je Ming res končal kariero, to pomeni, da jo je s povprečjem 19 točk in 9,2 skoka. V ligo NBA je iz Šanghaj Sharksov prišel leta 2002, ko je bil prvi izbor Rocketsov. V zadnjih sezonah je bil z 229 centimetri najvišji košarkar v ligi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.