Beograjsko sodišče obsodilo 14 Hrvatov

Foto: Print Screen
Hrvaški huligani bodo morali v zapor.
Oglej si celoten članek

Srbska policija je na avtocesti v bližini Niša prestregla 400 navijačev hrvaškega nogometnega kluba Hajduk in v zvezi z incidentom, ki se je v četrtek zgodil na bencinski postaji v bližini Beograda, na zaslišanje odpeljala 28 ljudi.

Hrvaški navijači so na poti v bolgarsko prestolnico, kjer je bila na sporedu povratna tekma drugega kvalifikacijskega kroga Lige Evropa, v Vrčinu oropali bencinsko postajo in zgradbo porisali z ustaškimi simboli.

Člani navijaške skupine Torcida so pokradli celo vrsto alkoholnih pijač, cigaret in drugih artiklov, škode naj bi bilo za več kot 1600 evrov. Srbska policija je sprva pridržala 32 osumljencev, 28 pa jih je moralo na zaslišanje v Beograd.

Enega izmed navijačev so zaradi mladelotnosti samo izgnali iz države, trojica pa je zaradi nošenja bakel, palic in podobnih rekvizitov morala plačati okoli 180 evrov kazni.

Policija je po poročanju srbskih medijev identificirala tudi avtorja spornega grafita. Proti njemu naj bi stekel kazenski postopek. Beograjsko sodišče je zaradi incidenta obsodilo 14 ljudi in jim odredilo 15-dnevno zaporno kazen, ostale osumljence so zaradi pomanjkanja dokazov izpustili.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 20:00 4. Avgust 2018.

    Kaj pa lahko pričakuješ od ustaške golazni,ki se skrivajo pod krinko navijačev!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.