Šport > Nogomet
703 ogledov

Beograjsko sodišče obsodilo 14 Hrvatov

Print Screen
Hrvaški huligani bodo morali v zapor.

Srbska policija je na avtocesti v bližini Niša prestregla 400 navijačev hrvaškega nogometnega kluba Hajduk in v zvezi z incidentom, ki se je v četrtek zgodil na bencinski postaji v bližini Beograda, na zaslišanje odpeljala 28 ljudi.

Hrvaški navijači so na poti v bolgarsko prestolnico, kjer je bila na sporedu povratna tekma drugega kvalifikacijskega kroga Lige Evropa, v Vrčinu oropali bencinsko postajo in zgradbo porisali z ustaškimi simboli.

Člani navijaške skupine Torcida so pokradli celo vrsto alkoholnih pijač, cigaret in drugih artiklov, škode naj bi bilo za več kot 1600 evrov. Srbska policija je sprva pridržala 32 osumljencev, 28 pa jih je moralo na zaslišanje v Beograd.

Enega izmed navijačev so zaradi mladelotnosti samo izgnali iz države, trojica pa je zaradi nošenja bakel, palic in podobnih rekvizitov morala plačati okoli 180 evrov kazni.

Policija je po poročanju srbskih medijev identificirala tudi avtorja spornega grafita. Proti njemu naj bi stekel kazenski postopek. Beograjsko sodišče je zaradi incidenta obsodilo 14 ljudi in jim odredilo 15-dnevno zaporno kazen, ostale osumljence so zaradi pomanjkanja dokazov izpustili.

Komentarjev 2
  • Avatar križar
    križar 20:00 04.avgust 2018.

    Kaj pa lahko pričakuješ od ustaške golazni,ki se skrivajo pod krinko navijačev!