Šport > Nogomet
129 ogledov

Olimpija z najboljšim izhodiščem

nogomet Olimpija Ljubljana - Qarabag Saša Despot
Slovenski klubi se potegujejo za obstanek v kvalifikacijah za Ligo Evropa,

Slovenske nogometne klube ljubljansko Olimpijo, Maribor, Domžale in velenjski Rudar drevi čakajo povratne tekme 2. kroga kvalifikacij za evropsko ligo.

Po prvih tekmah najbolje kaže Ljubljančanom, najslabše pa Velenjčanom, ki so doma izgubili z 0:2 proti romunski Steaui. Domžale in Maribor sta iztržila neodločena izida.

Državni prvak iz Ljubljane, igral bo ob 21.00, je severnoirski Crusaders na prvi tekmi doma ugnal kar s 5:1 in si tako praktično že zagotovil mesto v 3. krogu, kjer ga čakajo Helsinki.

Rok Kronaveter Olimpija Šport Kronaveter potrdil, da sta se sprla s trenerjem

Mariborčani so za razliko od Ljubljančanov, ki jih pretresajo številne nevšečnosti z menjavo trenerja, slabo strelsko formo in drugim, doslej pokazali boljše predstave, na prvi tekmi proti Čihuri pa igrali 0:0, kar jim daje lepe možnosti za preboj v nadaljevanje tekmovanja pred domačimi navijači v četrtek ob 20.15. Izbrance Darka Milaniča v primeru uspeha čaka zmagovalec dvoboja Osijek - Glasgow Rangers, na prvi tekmi so bili v gosteh z 1:0 boljši Škoti.

Damjan Marjanović in Zoran Baljak Spomin še živi Šport Tragedija, ki je ustavila življenje v vijol'čnem svetu

Dobro izhodišče proti favorizirani ruski Ufi, za katero igra slovenski reprezentant Bojan Jokić, imajo tudi nogometaši Domžal. Te dodatno opogumlja dobra igra z začetka sezone, doma so namreč stoodstotni, v Rusiji pa so igrali 0:0. Če bo Domžalčanom uspelo, bodo v nadaljevanju igrali proti boljšemu iz dvoboja med madžarskim Honvedom in luksemburškim Progresom Niedercornom. Madžari so prvi dvoboj dobili z 1:0.

Ob 20.30 bodo svojo povratno tekmo začeli tudi Velenjčani, v Bukarešti se bodo merili s FCSB oziroma Steauo, ki je na prvi tekmi v gosteh slavila z 2:0. Izbrance Marijana Pušnika tako čaka zelo zahtevna naloga za obstanek v Evropi, kar bi jim prineslo 3. krog in boljšega iz obračuna med Slavijo Sofijo in splitskim Hajdukom. Hrvati so prvo tekmo dobili z 1:0.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice