Šport > Nogomet
824 ogledov

Kronaveter potrdil, da sta se sprla s trenerjem

Rok Kronaveter
Rok Kronaveter verjame, da se bo ekipi odprlo.

Nogometaše Olimpije danes čaka povratna tekma kvalifikacij evropske lige proti severnoirski ekipi Crusaders. Ljubljančani so v Belfastu sinoči že opravili trening, precej pozornosti pa je bilo po burnih dogodkih v klubu namenjene tudi statusu enega od nosilcev igre zmajev Roka Kronavetra, ki na zadnjih tekmah pod vodstvom Ilije Stolice ni igral.

Nogometaši Olimpije so le dan pred odhodom v Belfast ostali brez trenerja Stolice. Prvi mož ljubljanskega kluba Milan Mandarić se je v torkovih popoldanskih urah odločil za zamenjavo srbskega strokovnjaka, ki je na tem položaju zdržal le poldrugi mesec, nastalo strokovno vrzel pa začasno zapolnjuje njegov dosedanji pomočnik Aleksandar Linta.

Na novinarski konferenci na prizorišču tekme v Belfastu je bilo sinoči največ pozornosti, ob pripravah na tekmo, namenjene statusu Kronavetra. V klubu so pojasnili, da je šlo za nesporazum med njim in nekdanjim trenerjem Stolico, vezan na športni del, na igrišče. Kronaveter ni bil suspendiran, šlo je za trenerjevo odločitev. Kot je pojasnil predstavnik za stike z javnostmi Izidor Kodrič, so stvari skušali rešiti interno, s sestanki, potem pa je prišlo do nenadne odločitve o spremembi na trenerskem mestu.

nogomet Olimpija Ljubljana - Qarabag Olimpija Šport Po petih tekmah slovo trenerja

Kronaveter pa o tej temi ni želel prav na široko razpravljati. "Med mano in trenerjem je prišlo do nesoglasij in sva imela vsak svoj pogled na razmere. Ne bi pojasnjeval, v čem se nisva strinjala, a njegova odločitev je bila, da me ni bilo v kadru za te tri tekme. Jaz sem to normalno sprejel, treniral sem, nisem delal težav. To je bila njegova odločitev," je dejal Kronaveter. O tem, ali bo pod vodstvom začasnega stratega Linte zdaj drugače, pa tudi še ni želel ugibati: "Nismo še imeli prav veliko časa za pogovore, zdaj bomo videli, kakšna bo trenerjeva odločitev in kdo bo sploh igral. Bomo videli jutri na tekmi."

Ne glede na to, ali bo v začetni enajsterici ali ne, pa je Kronaveter prepričan, da se bo njegova ekipa dvignila. Razloge za slab začetek sezone pa pripisuje velikim spremembam pred njo: "Pred sezono je prišlo do sprememb, prišel je nov trener in odšli so igralci, ki so bili lani nosilci. Nismo imeli časa za uigravanje. Mogoče je to krivo za neučinkovitost, priložnosti smo imeli dovolj, morda je stvar tudi psihološka. Verjamem, da se bo odprlo, ker imamo kakovostne igralce. Zaslužili bi si, da smo pri vrhu."

milan mandarić Zažugal navijačem Šport Ob razsulu Olimpije tudi Mandarić ni mogel ostati tiho

Linta je začasni trener, danes bo moral poskrbeti predvsem za to, da se bo Olimpija uvrstila v tretji krog kvalifikacij. Na papirju naloga ni pretežka, prednost s prve tekme je dovolj velika (5:1), a je Linta vseeno previden: "Imamo dovolj izkušenj, da vemo, da moramo kljub prednosti korektno 'oddelati' in ostati profesionalci. Ne bodo se predali, želeli si bodo zmago, naša naloga pa je, da jim to preprečimo. Spoštujemo jih, a smo optimisti, tako da mirno pričakujemo tekmo."

O tem, kako je bilo prevzeti vajeti moštva, pa je Linta dejal: "Ni bilo lahko, a smo profesionalci, življenje gre naprej, moramo preživeti na najboljši možen način. To je edino pomembno, Olimpija pa je v tem primeru nad vsem."

nogomet Olimpija Ljubljana - Qarabag Petarda Šport Olimpija po 300 minutah zadela in se nato ni ustavila

Olimpija se bo, če bo v Belfastu uspešna, v naslednjem krogu pomerila s HJK Helsinki; Finci so v 2. krogu kvalifikacij lige prvakov sinoči izgubili dvoboj z ekipo Bate Borisov.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.