Šport > Nogomet
1167 ogledov

Kaj se je zgodilo z Olimpijo?

Krško - Olimpija
Slovenski državni prvak je zabredel še globlje.

Potem ko se je lani v dramatični končnici dokopala do naslove slovenskega državnega prvaka, se nova sezona ni začela po željah ljubljanskega kluba.

Luka Zahović SNL Šport Domžale na vrhu, remi Olimpije in Maribora

Olimpija tudi po dveh krogih v domačem prvenstvu ostaja brez zmage in se z eno osvojeno točko nahaja na predzadnjem mestu ligaške lestvice.

Zmaje, ki jim po presenetljivem odhodu Igorja Bišćana poveljuje srbski strateg Ilija Stolica, so v prvem krogu premagali Goričani (2:0), v drugem pa so se s Krškim razšli z neodločenim izidom (0:0).

Nogometašem Olimpije kljub premoči na zelenici stadiona Matije Gubca ni uspelo matirati domačega vratarja. Tako so še četrtič na zadnjih petih tekmah ostali brez doseženega zadetka.

Črni niz so sicer prekinili sredi tedna, ko so v kvalifikacijah evropske lige dočakali sploh prvi zmago na uradnih tekmah nove sezone ter dosegli tudi prvi gol. Strelska suša je trajala kar 300 minut, Ljubljančani pa so se zadetkov lačnim podpornikom vsaj delno oddolžili s petimi goli v mreži gostujočega Crusadersa.

nogomet Olimpija Ljubljana - Qarabag Brez odgovora Šport Zakaj je bil Kronaveter drugič zapored na tribuni?

nogomet Olimpija Ljubljana - Qarabag | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Navijačem Olimpije počasi zmanjkuje potrpljenja, krepi se tudi pritisk na predsednika kluba Milana Manadarića. Prestolnico so že prekrili grafiti, ki aktualno vodstvo podijo iz kluba in pozivajo k spremembam. Na udaru se je znašel tudi trener Stolica, ki doslej še ni uresničil svojih teženj k napadalni nogometni filozofiji.

V Olimpiji kljub slabšemu uvodu bodrijo svoje nogometaše. "Glave gor, fantje!" se glasi zapis na družbenem omrežju twitter po remiju s Krškim. Prav vera v igro in sposobnosti je o beseda Aljaža Ivačiča ključ, da se s soigralci izkopljejo iz krize.

"Edina pot je, da še naprej verjamemo v ene stvari, v principe, ki jih imamo v igri. Zgolj trdo delo, odrekanje in želja, v nič drugega ne verjamem. Vso govorjenje, vsi intervjuji, izjave in spodbudne besede so odveč, če tega, o čemer govorimo, ne pokažemo na igrišču, ki je edino merilo," je za klubsko spletno stran povedal Ivačič.

"Kakovost ni sporna. Moramo delati še več, verjeti vase in nato nam bo zagotovo uspelo. Več pa ne želim govoriti, saj bomo morali te besede pretvoriti v dejanja na igrišču. Večkrat smo pokazali, da zmoremo tudi takrat, ko so vsi proti nam. Dajmo še enkrat," je dodal vratar ljubljanskega kluba.

Komentarjev 1
  • 209e2c6214dc81fb3f0c12ca0e235ef9e399b13a 12:38 30.julij 2018.

    način preko katerega Mandarič kar naprej menjava trenerje in igralce povzroča to, da Olimpija tone. Glavni problem Olimpije je Mandarić. S takim načinom enostavno ne more uspeti. Pričakoval je, da bo na račun tega kluba služil milijone jih bo pa še več izgubil.

Sorodne novice