Šport > Nogomet
417 ogledov

Vrsto let obraz Maribora, zdaj gre na Češko

Aleš Mertelj Gregor Katič
Aleš Mertelj bo kariero nadaljeval na Češkem.
Erik Janža Prestop Šport Igral za Maribor, novo priložnost išče v Osijeku

Kranjčan Aleš Mertelj je bil vrsto let obraz Maribora. Za klub iz štajerske prestolnice je igral od leta 2009. Vmes je postal tudi slovenski reprezentant. Že v minuli sezoni pa klub Zlatka Zahoviča nanj ni več računal. Pred nekaj tedni se je govorilo, da bo kariero nadaljeval v povratniku v prvo ligo Telekom Slovenijo, pri Muri, pa temu ne bo tako. Podpisal je enoletno pogodbo s češko ekipo MFK Karvina, ki je v zadnji sezoni češkega prvenstva zasedla 14. mesto.

"Aleš je borec, ki ima bogate izkušnje tako iz reprezentance kot iz lige prvakov in evropske lige," je odločitev za 31-letnega defenzivnega vezista pojasnil športni direktor Karvine, Lubomir Vlk. Češki klub v sporočilu za javnost poudarja, da je Mertelj z Mariborom šestkrat zapored osvojil slovensko prvenstvo in pred štirimi leti igral v ligi prvakov s Chelseajem, Sportingom in Schalkejem. "Verjamem, da bomo skupaj zmagovali. Želel sem si dres s številko 70. S to številko sem uspešno nastopal že za Maribor," je povedal simpatični Mertelj.

Maribor Prva tekma Šport Maribor na gostovanju remiziral
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.