Šport > Nogomet
326 ogledov

Igral za Maribor, novo priložnost išče v Osijeku

Erik Janža Profimedias
Erik Janža bo kariero skušal obuditi v Osijeku.

Prekmurec Erik Janža je pred štirimi leti nase opozoril z odličnimi igrami v dresu Domžal. Občasno je bil povabljen tudi v reprezentanco. Nato prestopil v Maribor, ki ga je hitro prodal v Viktorio Plzen. Na Češkem pa ni dobil prave priložnosti in je bil minulo sezono posojen na Ciper (Pafos). 

Zdaj bo novo priložnost iskal na Hrvaškem. Petindvajsetletnik je podpisal triletno pogodbo z Osijekom, četrtouvrščeno ekipo minulega hrvaškega prvenstva. Slednji v drugem predkrogu evropske lige igrajo s škotskim Rangersom in če zmagajo, bi se lahko v tretjem pomerili prav z Mariborom (če Maribor izloči Čihuro).

Osijek očitno v novi sezoni cilja proti vrhu hrvaške lige, saj so poleg slovenskega branilca pripeljali še eno močno okrepitev. To je Brazilec z italijanskim potnim listom Gutieri Tomelin. Guti, kot ga kličejo, je minuli dve sezoni igral na Poljskem, kjer je na enem od treningov staktil nenavadno poškodbo. Prejel je tako močan udarec v mednožje, da je dobil deset šivov na penisu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.