Šport > Nogomet
275 ogledov

Maribor na gostovanju remiziral

Maribor
Nogometaši gruzijske Čihure in Maribora so se na prvi tekmi drugega kroga kvalifikacij za evropsko ligo razšli z neodločenim izidom 0:0.

Mariborčani so na vročem gostovanju, ob začetku tekme je bilo 32 stopinj Celzija, pa čeprav je ura kazala 20.00 po lokalnem času, iztržili neodločen izid 0:0. Tako bodo o nadaljevanju evropske poti odločali čez teden dni v svojem Ljudskem vrtu.

Prvo nevarno priložnost so si priigrali Mariborčani. V deveti minuti so na levi strani izpeljali hitro akcijo, Gregor Bajde je s povratno podajo poiskal Dina Hotića, ki pa je žogo poslal mimo leve vratnice. Čihura je prvič poskusila v 13. minuti, Irakli Lekvtadze je meril nenatančno, dve minuti kasneje pa je Giorgi Gabedava s prostega strela zadel živi zid.

Bolj nevarni so bili domači v 22. minuti, ko so lepo kombinirali, akcijo je zaključil Gabedava, Saša Ivković je s pravočasnim posredovanjem žogo odbil v kot. Po pol ure so nevarnejši postali vijoličasti. V 34. minuti je z lobom poskusil Luka Zahović, v 37. je streljal Bajde, oba sta bila premalo nezbrana pri udarcu po žogi.

Marijan Pušnik Poraz Šport Rudar klonil proti nekdanjemu prvaku

V 51. minuti je Marcos Tavares na levi strani podal do Hotića, ki je sicer prišel do strela, a je gruzijska obramba njegov poskus odbila v kot. Tri minute kasneje so s protinapadom udarili domači, nenatančno je zaključil Kaka Kakabrišvili. Po slabi uri igre se je z obrambo izkazal Jasmin Handanović, ki je ustavil strel Mišika Sardališvilija s kakšnih 18 metrov.

Najlepšo priložnost na tekmi pa so imeli Mariborčani. V 74. minuti je Tavares prišel do zaključnega udarca, meril proti levemu kotu, a mu je veselje preprečil domači vratar, ki je žogo odbil v vratnico.

Matija Širok Evropska liga Šport Ugoden rezultat za Domžalčane

Deset minut kasneje je napako naredil Marko Šuler, do strela je prišel Gabedava, pravočasno se je z blokado izkazal Ivković. Zaključek tekme je pripadel igralcem Čihure. V 90. minuti je močno streljal Davit Megrališvili, žoga je zletela čez gol. Že v sodniškem dodatku so Gruzijci prišli še do zadnje priložnosti, v kazenskem prostoru je do strela prišel Irakli Bugridze, na pravem mestu je bil Handanović.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice