Šport > Nogomet
145 ogledov

Rudar klonil proti nekdanjemu prvaku

Marijan Pušnik
Rudar je v Velenju na prvi tekmi 2. kroga kvalifikacij evropske nogometne lige izgubil dvoboj z ekipo FCSB, Steauo iz Bukarešte; izid je bil 0:2 (0:1).

Nogometaši Rudarja so v prvem krogu sanmarinsko Tre Fioro odpravili z 10:0, a se jim je v generalki pred nadaljevanjem evropskih nastopov nekoliko zalomilo na slovenski sceni. Domači uvod so namreč začeli zelo slabo, saj jih je Maribor premagal s 5:0, tudi tokrat pa jim ni uspelo zatresti mreže tekmecev.

V dvoboju z ekipo FCSB iz Bukarešte oziroma nekdaj slavno Steauo, evropskim prvakom iz leta 1986, so prvi del opravili bolje od tekmecev, vendar so že po petih minutah zaostajali, saj je vratarja domačih Marka Pridigarja z glavo po podaji Brazilca Juniorja Moraisa ugnal 19-letni romunski reprezentant Dennis Man, kar je bil edini strel v okvir vrat Velenjčanov iz treh poskusov gostov.

Najlepši priložnosti za zadetek domačih je imel v prvem delu hrvaški napadalec Dominik Radić, vendar mu v 24. in 34. minuti ni uspelo zatresti mreže gostov. V 59. minuti je Man streljal z roba kazenskega prostora, kapetan domačih Damjan Trifkovič pa je po nekaj odbojih nevaren strel preusmeril v kot.

Florin Tanase, ki je v igro vstopil v drugem polčasu, je zelo poživil napad gostov in med drugim v 71. minuti zadel okvir vrat. Devet minut pozneje pa je zmedo v kazenskem prostoru domačih izkoristil 37-letni v Franciji rojeni Portugalec Filipe Teixeira in z neposredne bližine žogo poslal v gol.

Pridigar je v 77. minuti preprečil povišanje razlike na 3:0. Posredoval je po protinapadu tekmecev, saj se je po teku prek celotnega dela igrišča domačih sam pred njim znašel Tanase, ki je imel novo priložnost tudi v 87. minuti. Prav v zaključku tekme je imel najlepšo priložnost za zadetek domačih 21-letni Liberijec Abu Kamara, ki pa mu lepo podaje, ko je bil sam pred vratarjem Mihaijem Pintiliijem, ni uspelo preusmeriti v gol.

Tako Velenjčanom ne kaže, da bi jim uspelo tudi po povratnem dvoboju v Romuniji izločiti tekmece in bi jih v naslednjem krogu kvalifikacij čakal splitski Hajduk ali pa Slavia iz Sofije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.