Šport > Nogomet
2490 ogledov

Zakaj je bil Kronaveter drugič zapored na tribuni?

nogomet Olimpija Ljubljana - Qarabag Saša Despot
Trener ljubljanske Olimpije Ilija Stolica ni odgovoril, zakaj je Roka Kronavetra na drugi tekmi zapored pustil na tribuni.
nogomet Olimpija Ljubljana - Qarabag Petarda Šport Olimpija po 300 minutah zadela in se nato ni ustavila

Rok Kronaveter je pri obeh zadnjih Olimpijinih naslovih slovenskega prvaka zabil nekaj odločilnih golov. Nedavno pa je bil na kvalifikacijskih tekmah za ligo prvakov s Qarabagom med najboljšimi posamezniki na igrišču. Pa ga je trener Ilija Stolica vseeno na obeh pred koncem zamenjal. Nenavadno. Sam tega v Bakuju sicer ni želel komentirati. Je pa dejal, da je imel dovolj moči, da bi odigral celotno tekmo. Na sobotni tekmi prvi lige ga ni bilo niti na klopi. Češ da je dobil tekmo počitka. Enako pa se je zgodilo na kvalifikacijski tekmi za evropsko ligo proti Crusadersom. Olimpija je zmagala s 5:0, Kronaveter je mrkega obraza sedel na VIP-tribuni.

"O posameznikih ne govorim. Pomemno je, da čestitamo fantom, ki so igrali.  V nogometu so določene odločitve, ki so izbira trenerja."

Vprašanje trenerju Stolici na novinarski konferenci po tekmi je bilo tako na mestu. Zakaj ni igral? Odgovor pa v njegovem slogu diplomatski, poln izmikanja. "O posameznikih ne govorim. Pomemno je, da čestitamo fantom, ki so igrali. V nogometu so določene odločitve, ki so izbira trenerja. Mislim, da bi bilo prav, če bi se posvetili pozitivnim temam. A tukaj ni tako in zato mi je žal. Sam sem navdušen, da so nas navijači, ki imajo radi Olimpijo, nocoj tako lepo spodbujali. Vaša pravica je, da me sprašujete take stvari, ampak pred nami je veliko pozitivnih stvari, na katere se moramo osredotočiti," je dejal novi trener Olimpije, ki je na svoji četrti tekmi le prišel do prve zmage. Tudi na dodatno vprašanje, ali je Kronaveter poškodovan v Stožicah nismo dobili odgovora. 

Spor med glavnima akterjema v ljubljanskem klubu? Kdo ve. V enem od naslednjih odgovorov je Stolica sicer mimogrede omenil, da imajo nekateri fantje v mislih prestop. Morda je pa to v ozadju tega, da Kronaveter ni igral. 

Olimpija je potrebovala kar 300 minut, da je zabila prvi gol v sezoni. A zanimivo: bila je edini slovenski klub, ki je zabil na prvi tekmi drugega predkroga evropske lige.

Stolica se je sicer že v Bakuju spretno izmikal "neprijetnim" novinarskih vprašanjem. Denimo, kako to, da v prvi postavi začenjata Daniel Avramovski in Marko Putinčanin in ne Rok Kapun in Danijel Miškić. Avramovski in Putinčanin sta bila namreč na obeh tekmah s Qarabagom najslabša na terenu. Odgovor je bil: "Vaša pravica je, da sprašujete, moja pravica je, da izberem ekipo, za katero mislim, da je najboljša." Proti Crusadersom je vendarle prišlo do spremembe: prvič v sezoni je igral Kapun, začel je tudi Miškić, Putinčanina pa ni bilo niti na klopi.

Maribor Prva tekma Šport Maribor na gostovanju remiziral
Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice