Šport > Nogomet
3657 ogledov

Olimpija s Stolico: tri tekme, brez gola in brez zmage

nogomet Olimpija Ljubljana - Qarabag Saša Despot
Olimpija je prvo ligo začela s porazom z Gorico 0:2. Na treh uradnih tekmah z novim trenerjem še niso zmagali, niti dali gola. Mura je ob povratku v v ligo remizirala s Triglavom 1:1.

Olimpija je branjenje lovorike začela pri Gorici. V prvi postavi je začel še pred nekaj dnevi odpisani napadalec Andres Vombergar. A prvi gol so dobili Ljubljančani in to že v tretji minuti! Zadel je Žiga Lipušček, ki je bil pred dvema letoma udeležen v hudo prometno nesrečo v Mariboru, v kateri sta umrla dva njegova takrat soigralca iz B-ekipe Maribora. V nadaljevanju prvega polčasa je imela Olimpija premoč v posesti žoge, tudi nekaj polpriložnosti, a je bila proti strnjeni obrambi Gorice nemočna.

Mlada, homogena ekipa Gorice je tudi drugi polčas začela kot prvega - s hitrim golom! Za 2:0 je z 18-ih metrov zadel Rečan Andrija Filipović. Najlepšo priložnost Olimpije na tekmi je v 59. minuti z neverjetno obrambo zaustavil vratar domačih Grega Sorčan. Z roba kazenskega prostora je streljal Goran Brkić. Le malo pozneje je Sorčan v obup spravil tudi Vombergarja. Slednji je na tekmi zapravil kar nekaj priložnosti.

Za zadnjih 20 minut ga je zamenjal mladi slovenski up Haris Kadrić, kar je bil njegov debi za Olimpijo. A tudi on ni zadel. Pravzaprav je bila bližje še tretjemu golu Gorica, enkrat je Aljaža Ivačiča rešil okvir vrat. Ostalo je pri 2:0 za Gorico.

nogomet Olimpija Ljubljana - Qarabag Olimpija Šport Težavo v napadu bo rešil že odpisani

Mura se je v prvo ligo vrnila s točko

Ljubitelji nogometa v Murski Soboti so kar pet let čakali na vrnitev Mure v elitno druščino slovenskih klubov. Glede na priljubljenost nogometa in poln stadion v Fazaneriji pa je bila to tudi dolgoletna želja vodilnih nogometnih funkcionarjev v državi. 

Vratar Triglava Darjan Curanović je bil prvič na preizkušnji v 21. minuti, ko je prosti strel malce izven kazenskega prostora izvajal Luka Bobičanec, s pomočjo vratnice pa je gol Gorenjcev ostal nedotaknjen. A Kranjčani se še niso oddahnili, ko je v novem napadu Mure po predložku Amadeja Maroše Kristijan Arh Česen zadel lastno mrežo. Gostje so na izenačenje čakali le tri minute in po hitrem protinapadu, prvi nevarni akciji, poravnali, ko je Tom Žurga po odlični podaji Gašperja Udoviča ušel domači obrambi.

V drugem delu je bila Mura podjetnejša in v končnici potrdila, da si želi vse tri točke. Bobičanec je bil še naprej nevaren, v 83. minuti prišel do žoge na desni strani, poskušal z roba kazenskega prostora, Curanović je bil že premagan, žogo pa je ustavila vratnica. Zadnjo priložnost je imel prav ob koncu sodnikovega podaljška vnovič Bobičanec, ki je izvajal prosti strel s kakšnih 25 metrov rahlo na desni strani, Curanović pa se je izkazal z obrambo za končnih 1:1 in dragoceno točko.

Darko Milanič Maribor Šport Milanič: In potem bomo osvojili čisto vse!

V nedeljo še dve tekmi

V petek je Aluminij z 2:1 premagal Celje, preostali dve tekmi bosta v nedeljo: ob 18.00 Rudar - Maribor (prenos Planet TV) in ob 20.15 Domžale - Krško (prenos Planet 2).

pokal Slovenije, finale, Olimpija, Aluminij Prva liga Šport Prve tri točke v novi sezoni Aluminiju
Komentarjev 3
  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 11:05 22.julij 2018.

    Stolica pomeni po naše DRISKA??

  • Avatar Leon
    Leon 09:12 22.julij 2018.

    Slovenski nogomet lahko rešijo samo gledalci ! Bojkot tekem vsaj za sezono bo streznil samozvane managerje in zbil ceno igralcem ,ki živijo v oblakih ! Tetovaže in frizure so vse kar pokažejo na igrišču .

  • vladek 08:10 22.julij 2018.

    Olimpija naj se prijavi v Srbsko ligo