Šport > Nogomet
142 ogledov

Prve tri točke v novi sezoni Aluminiju

pokal Slovenije, finale, Olimpija, Aluminij Anže Petkovšek
Celjani so imeli več priložnosti, a zmaga je ostala v Kidričevem.

Nogometaši Aluminija in Celja so odigrali prvo tekmo 28. sezone državnega prvenstva, prikazali so všečno predstavo, polno priložnosti in lepih akcij, gledalci pa so videli tri zadetke, dva z enajstih metrov, ter preobrat, na njihovo veselje domače ekipe. Končni izid 2:1.

Darko Milanič Maribor Šport Milanič: In potem bomo osvojili čisto vse!

Obramba Aluminija je  v 13. minuti naredila napako, ko je v svojem kazenskem prostoru z roko igral Ivan Kontek, Celjani so tako prišli do enajstmetrovke. Žogo si je na belo točko v 14. minuti nastavil Rudi Požeg Vancaš in svoje moštvo popeljal v vodstvo.

Aluminij je v 20. minuti daleč od celjskega gola prišel do prostega strela. S podajo se je izkazal novinec pri Kidričanih Erik Gliha, ki je žogo poslal v kazenski prostor, celjski vratar Metod Jurhar je slabo posredoval, visokorasli Rok Kidrič pa je žogo z glavo preusmeril v gol.

V 59. minuti je Kidrič Aluminiju priigral enajstmetrovko, po tem ko je napako napravil Jurhar in podrl domačega napadalca. Najstrožjo kazen je izkoristil Matic Vrbanec.

nogomet Olimpija Ljubljana - Qarabag Olimpija Šport Težavo v napadu bo rešil že odpisani
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.