Šport > Nogomet
215 ogledov

Gorica po preobratu do točke v Celju

Olimpija Gorica
Celjani je po prvem polčasu prve tekme 2. kroga prve lige vodilili 2:0, po odmoru pa so Goričani prišli do izenačenja na 2:2.

Celjani so začeli zelo napadalno in si že v šesti minuti priigrali prvo 100-odstotno priložnost. V nasprotnem (pol)protinapadu je večino dela opravil Mitja Lotrič, po njegovem predložku z desne strani pa se je v sijajni priložnosti znašel Rudi Požeg Vancaš, a je iz neposredne bližine zadel le okvir vrat.

Varovanci Dušana Kosiča so v 39. minuti kronali svojo premoč in povedli z 1:0, potem ko je Rok Grudina v svojem kazenskem prostoru na nedovoljen način zaustavil Jakoba Novaka, eksekutor z 11-metrovke pa je bil Požeg Vancaš. Le štiri minute kasneje so igralci iz mesta v Savinji podvojili svoje vodstvo, na 2:0 pa je po polvoleju iz obrata z desetih metrov povišal v prvem polčasu zelo aktivni Lotrič.

Izbranci Mirana Srebrniča so po odmoru zaigrali bolj pogumno in bili več pri žogi, v 67. minuti pa so znižali na 1:2. Levji delež je opravil Osuji, ki je poslal lepo globinsko žogo do Andrije Filipovića, ki je rutinirano ukanil celjskega čuvaja mreže.

Primorci so se v nadaljevanju povsem odprli in skušali doseči izenačujoči gol. Celjani so zavoljo tega imeli več prostora, a tega niso izkoristili, v 87. minuti pa doživeli hladno prho, ko je izenačujoči zadetek po pravem evrogolu s 30 metrov dosegel rezervist Semir Smajlagić.

Drugi krog se nadaljuje v soboto, ko bo Triglav gostil Aluminij (18.00, prenos Planet TV). Preostale tri tekme v nedeljo: Maribor - Mura (18.15, prenos Planet TV), Domžale - Rudar (20.15, prenos Planet 2) in Krkško - Olimpija (20.30, prenos RTV SLO).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.