Šport > Nogomet
538 ogledov

Stolica obljublja gol, a ne pove, kdo bo igral v napadu

nogomet Olimpija Ljubljana - Qarabag Saša Despot
Po slovesu Olimpije od lige prvakov je slovenskim ekipam ostala le še evropska liga. V četrtek bodo na prvih tekmah drugega kroga kvalifikacij ob Olimpiji nastopili še Maribor, Domžale in Rudar.

Tekmec Olimpije bo severnoirski Crusaders, najprej doma. Kljub številnim težavam v zadnjem obdobju (na treh uradnih tekmah v tej sezoni Ljubljančani še niso zadeli) pa ima slovenski prvak v tem dvoboju vseeno status favorita.

nogomet Olimpija Ljubljana - Qarabag Izpad Šport Olimpija se spotaknila na prvi stopnici

"Pred nami je nov izziv. Mislim, da smo se dobro pripravili. Zavedam se, da je tekmec na papirju slabši, a vsakega prvaka je treba spoštovati. Crusaders imajo dva obraza, doma so boljši in narekujejo ritem, v Evropi so bili povsem drugačni. A priprave so začeli pozneje, zato je morda to tudi zavajajoče," je o tekmecu razmišljal trener zmajev Ilija Stolica in se nato obrnil k jedru težav svoje ekipe: "Najbolj pomembno je, da zabijemo gol. Na tekmi z Gorico smo imeli vsaj 30 priložnosti, a prepričan sem, da gre samo za vprašanje časa, kdaj se bo odprlo." 

Na novinarski konferenci Stolica ni želel razkriti, katerega napadalca bo postavil v napad. To zagotovo ne bo kaznovi Issah Abass, ki je dobil tri tekme prepovedi nastopanja zaradi rdečega kartona. Tako ali tako ga želijo prodati. Povedal ni niti, kakšen je status Andresa Vombergarja. V soboto je v prvi ligi debitiral najstnik Haris Kadrić, ta teden pa so za tri sezone pripeljali Hrvata Antonia Lukanovića, ki pa je z ekipo opravil šele dva skupna treninga.

nogomet Olimpija Ljubljana - Qarabag Prva liga Šport Olimpija s Stolico: tri tekme, brez gola in brez zmage

Maribor že v Gruziji

Mariborčani so se na pot v Gruzijo, kjer jih v četrtek v Tbilisiju čaka dvoboj z ekipo Čihure, odpravili že v torek dopoldne. Tudi zaradi navajanja na tamkajšnje razmere, pričakujejo namreč precejšnjo vročino. "Gre za tehnično sposobno moštvo, radi preigravajo, tako da bomo imeli na tej tekmi kar nekaj položajev, ko bomo morali igrati ena na ena. Imajo dobre krilne igralce, so izredno živi, radi imajo žogo ... Naša naloga je, da jih uspešno ustavimo," je pred odhodom v Gruzijo razmišljal trener Maribora Darko Milanič in dodal: "Dokazali smo, da lahko igramo zelo dobro. Radi bi nadaljevali v tem ritmu, da golov ne prejemamo, da smo trdni v branjenju. Treba se je tudi dobro braniti in to fantje delajo odlično."

Dino Hotić SNL Šport Vijoličasti sezono odprli s petardo

Domžale so prav tako že na prizorišču tekmi, pri ruski Ufa, klub, kjer igra tudi slovenski reprezentant Bojan Jokić. Nogometaše Rudarja pa čaka težka naloga, doma z FCSB iz Bukarešte oziroma Steauo.

Darko Milanič Maribor Šport Milanič: In potem bomo osvojili čisto vse!
Komentarjev 1
  • tomislav 18:45 25.julij 2018.

    Stolica obljublja gol, a ne pove, kdo ga bo komu dal.