Šport > Nogomet
1494 ogledov

Po petih tekmah slovo trenerja

nogomet Olimpija Ljubljana - Qarabag Saša Despot
Predsednik Olimpije Milan Mandarić spet išče novega trenerja.

Srbski nogometni trener Ilija Stolica ni več na klopi slovenskega prvoligaša Olimpije. Kot so sporočili iz kluba, se je vodstvo kluba s Stolico dogovorilo za sporazumno prekinitev pogodbe.

Na četrtkovi povratni tekmi drugega kroga kvalifikacij za evropsko ligo proti Crusadersu bo Olimpijo vodil dosedanji prvi pomočnik Aleksandar Linta, so pri Olimpiji zapisali v sporočilu za javnost.

milan mandarić Zažugal navijačem Šport Ob razsulu Olimpije tudi Mandarić ni mogel ostati tiho

Odločitev je po informacijah iz kluba sledila sestanku med predsednikom Olimpije Milanom Mandarićem in Stolico, na katerem sta ocenila, da obstajajo številni nesporazumi. Posledično sta se dogovorila za sporazumno prekinitev pogodbe. Devetintridesetletni srbski strateg je trenersko funkcijo prevzel 11. junija, takrat je na klopi zamenjal Igorja Bišćana, na petih uradnih tekmah pa je zabeležil eno zmago, dva remija in dva poraza.

Poraz v prvem krogu kvalifikacij za ligo prvakov ter ena sama osvojena točka po dveh krogih domačega prvenstva sta vodstvo lanskih ligaških in pokalnih zmagovalcev prepričala v potrebo po menjavi.

Stolica je po Marijanu Pušniku, ki je bil v dveh obdobjih trener ljubljanske zasedbe, Marku Nikoliću, Rodolfu Vanoliju, Luki Elsnerju, Safetu Hadžiću in Bišćanu že osmi trener, ki je od prihoda predsednika Mandarića zapustil klop Olimpije.

Prosti pad Šport Kaj se je zgodilo z Olimpijo?

Več slovenskih medijev je zapisalo, da je odhodu Stolice - poleg slabih rezultatov na domačem in mednarodnem prizorišču - botrovalo tudi nesoglasje s prvim zvezdnikom ekipe Rokom Kronavetrom.

Po poročanju klubske spletne strani se je prvi mož Olimpije Mandarić postavil na stran Kronavetra, ki ga je Stolica postavil na "hladno" in ni igral. Omenjeni nogometaš in zdaj že nekdanji strateg ljubljanske ekipe sta sprta vse od tekme prvega predkroga lige prvakov, ko je Stolica zveznega igralca Kronavetra postavil v napad, a ga v drugem polčasu zamenjal, ker naj bi se premalo trudil.

V celotno zadevo se je nato vmešal Mandarić, v sporočilu za javnost na klubski spletni strani je zapisal: "V zadnjem času se v javnosti pojavljajo vprašanja, kaj se dogaja z Rokom Kronavetrom in ali je prečrtan s spiska nogometašev, ki bodo igrali v letošnji sezoni. Moj odgovor je kratek in enostaven. Rok Kronaveter je eden naših najboljših nogometašev in eden izmed simbolov uspeha, ki ga je Olimpija ustvarila v zadnjih treh sezonah. Zato ne obstaja možnost, da bi bil izključen ali prečrtan s seznama naših igralcev, dokler sem jaz predsednik Olimpije."

Komentarjev 5
  • Bostjan Rakovec 23:21 31.julij 2018.

    Driska je odšel! Kaj bomo pa zdej dobl? Jasno da Biščana nau nazaj, sej ni idiot! Berem gor: stolica v prevodu je driska, tko da se ne matrejte s kakšnimi sedali. Mandarič, ti si navaden aroganten idiot v letih ko ...prikaži večo ti kurac več ne stoji. In tu je srž problema. Če bi viagra pomagala bi mogoče še šlo, tko pa?! Ob sebi imaš pa tko dva osnovnošolca Cimeta in Rudo. Res pohvalno za en evropsko usmerjen klub. Še zase ne znata skrbet, kaj šele za klub. A ni bil en celo v osebnem stečaju? Res mega!!!!

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 20:40 31.julij 2018.

    Ni on stolica,ampak pručka

  • tomislav 17:01 31.julij 2018.

    To je to, če imaš svetovalca s petimi razredi prilagojene osnovne šole.

Sorodne novice