Šport > Nogomet
806 ogledov

Ob razsulu Olimpije tudi Mandarić ni mogel ostati tiho

milan mandarić
Klavrna podoba Olimpije je na plano privabila tudi predsednika kluba Milana Mandarića.

Slovenski državni prvak ni blestel v pripravljalnem obdobju pred novo sezono, slabo pa je začel tudi obrambo ligaške lovorike, saj ima po dveh tekmah na računu eno točko in se nahaja na predzadnjem mestu lestvice. 

Prosti pad Šport Kaj se je zgodilo z Olimpijo?

Slabe predstave so botrovale vse glasnejšim kritikam na račun trenerja Ilije Stolice in zloglasnega predsednika Milana Mandarića, ki ga razjarjeni navijači z grafiti podijo iz Ljubljane. Predsednik se je o aktualnem dogajanju razgovoril v odprtem pismu, objavljenem na uradni spletni strani kluba. V njem je navijače pozval k podpori, opozoril na svoje zasluge pri preporodu ljubljanskega nogometa in razjasnil situacijo glede Roka Kronavetra.

Mandarićev zapis objavljamo v celoti.

nogomet Olimpija Ljubljana - Qarabag Brez odgovora Šport Zakaj je bil Kronaveter drugič zapored na tribuni?

"Pred Olimpijo je nova sezona, odigrali smo že prve prvenstvene tekme, igramo v kvalifikacijah za evropsko ligo, že v četrtek nas čaka nov izziv v Belfastu. V prvem krogu kvalifikacij za ligo prvakov smo izpadli, prvi tekmi v prvenstvu nista prinesli želenih rezultatov, zaradi česar smo jasno zaskrbljeni in iščemo nove rešitve. Zamenjali smo trenerja, del moštva, rezultati teh sprememb pa še vedno niso vidni. V naši igri obstajata želja in energija, manjkata pa nam kakovosten zaključek in goli.

"Olimpijo vodim na način, ki se mi zdi najboljši"

Razumem zaskrbljenost navijačev, ampak ne vidim razloga za malodušnost in padanja v obup. Tudi večji klubi od Olimpije so deležni vzponov in padcev. Pravi navijači so vedno s klubom, ne zgolj takrat, ko se osvajajo lovorike. Vodenje kluba niti približno ni lahka stvar. Olimpijo vodim na način, za katerega smatram, da je za klub najboljši. Vedno bom prevzel polno odgovornost, saj vlagam svoj denar, čas in znanje. Rezultati pa so vidni.

Olimpija je bila pozabljena, mi smo jo iz stanja, ko se nihče ni zanimal zanjo, postavili v središče dogajanje celotne javnosti. To je rezultat dela, vlaganja, pa tudi enotnosti v klubu, skupnosti, ekipnega duha in želje po uspehu. Kljub vsemu sem vedno pripravljen poslušati mišljenja ljudi, ki jim je mar za naš klub in mislijo drugače. Zanje so moja vrata vedno odprta. Ne glede na to, o kom govorimo; navijači, ljubitelji nogometa, dobronamerni mimoidoči. Nobene potrebe ni, da se kdorkoli skriva za naročenimi parolami napisanimi pred vhodom v prostore našega kluba. Ker prav te parole največ povedo o njihovih naročnikih in njihovih pravih interesih.

"Kronaveter eden izmed simbolov uspeha"

V zadnjem času se v javnosti pojavljajo vprašanja, kaj se dogaja z Rokom Kronavetrom in če je prečrtan s spiska nogometašev, ki bodo igrali v letošnji sezoni. Moj odgovor je kratek in enostaven. Rok Kronaveter je eden naših najboljših nogometašev in eden izmed simbolov uspeha, ki ga je Olimpija ustvarila v zadnjih treh sezonah. Zato ne obstaja možnost, da bi bil izključen ali prečrtan s seznama naših igralcev dokler sem jaz predsednik Olimpije. Vidim ga v zeleno-belem dresu tudi v prihodnjih tekmah, tako prvenstvenih kot evropskih. Želim mu mnogo uspeha in veliko doseženih golov. V kolikor bo Rok kadarkoli zapustil Olimpijo v iskanju novega izziva, bo odšel na način, kakršen mu pripada. Z dolžnim spoštovanjem in z zahvalo za vse, kar je naredil za naš klub."

Milan Mandarić

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice